Ερώτηση Χαρακόπουλου σε Νίκο Δένδια σχετικά με την δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα

0
61

Κατσίφας: «Πώς προτίθεται να αντιδράσει η χώρα μας στη διαφαινόμενη μη έκδοση πορίσματος από τις δικαστικές αρχές της Αλβανίας, για τις συνθήκες δολοφονίας του Έλληνα υπηκόου Κωνσταντίνου Κατσίφα από τις ειδικές δυνάμεις της αλβανικής…

αστυνομίας στις 28 Οκτωβρίου 2018» ερωτά τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ο πρόεδρος της διαρκούς επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Στην ερώτηση που κατέθεσε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής της ΝΔ σημειώνει ότι «δύο χρόνια μετά το τραγικό αυτό γεγονός, δεν έχει εκδοθεί κανένα πόρισμα της αλβανικής δικαιοσύνης και, σύμφωνα με δημοσιεύματα, με τη λήξη της διετούς προθεσμίας που προβλέπεται από την αλβανική νομοθεσία για την έκδοση σχετικού πορίσματος, είναι εξαιρετικά πιθανό η υπόθεση αυτή να τεθεί στο αρχείο».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος επισημαίνει «την εξ αρχής αρνητική στάση των αλβανικών αρχών στην διαλεύκανση των συνθηκών που διαπράχθηκε η δολοφονία του ομογενούς, την προσπάθεια να παρουσιαστεί το θύμα ως “εξτρεμιστής” και τις αδικαιολόγητες γραφειοκρατικές καθυστερήσεις στην εξέταση της υπόθεσης», στοιχεία που όπως αναφέρει ο βουλευτής, εύλογα «εγείρουν σοβαρές αμφιβολίες για την απόδοση δικαιοσύνης».

Ο βουλευτής της ΝΔ υποστηρίζει, πως «δυστυχώς, από την εν γένει στάση του αλβανικού κράτους που ασκεί πιέσεις στα μέλη της ελληνικής εθνικής νειονότητας, με προφανή σκοπό να κάμψει το φρόνημά τους ή και να τους αναγκάσει σε φυγή από τον τόπο τους, συνάγεται ότι η πλέον πιθανή εξέλιξη είναι το ‘κουκούλωμα’ της υπόθεσης» και καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι «εκ μέρους της Ελλάδας, υπήκοος της οποίας ήταν ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, η στάση αυτή της γείτονος χώρας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Δεν νοείται μια χώρα η οποία φιλοδοξεί να ενταχθεί στους κόλπους της Ε.Ε. να μην σέβεται τους στοιχειώδεις κανόνες ενός κράτους δικαίου. Επιπλέον, η απόδοση δικαιοσύνης συνιστά αυτονόητη πράξη ηθικής δικαίωσης για τους συγγενείς του άτυχου νέου».

Ι.Α.

Πηγή: tilegrafimanews.gr