Εστίαση: Στο 100% η πληρότητα στις παραθαλάσσιες περιοχές

0
133
εστίαση-στο-100-η-πληρότητα-στις-παραθαλ

Εργάσιμη ημέρα σήμερα και όπως είναι λογικό η κίνηση στα καφέ και τα εστιατόρια δεν θύμιζε την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας τους. Όσοι βέβαια κατάφεραν και σήμερα να πάνε για φαγητό και καφέ φάνηκε πως συνεχίζουν να απολαμβάνουν την επιστροφή στην κανονικότητα, ενώ κρίνουν θετικά την απόφαση να ανοίξει ξανά η εστίαση.

Ενθαρρυντικά τα πρώτα στοιχεία

Οι πρώτες ημέρες λειτουργίας της εστίασης ήταν ενθαρρυντικές, καθώς 2 στις 3 επιχειρήσεις ανέβασαν ρολά με την πληρότητα να κυμαίνεται στα αστικά κέντρα και στην περιφέρεια από 60%-90%, ενώ σε παραθαλάσσιες περιοχές να φτάνει και το 100%.

Παρόλα αυτά πολλοί επιχειρηματίες ψάχνουν να βρουν ακόμη τον βηματισμό τους.

Εκείνοι που δεν άνοιξαν

Ένα ποσοστό της τάξεως του 20% δεν έχει ανοίξει λόγω έλλειψης εξωτερικών χώρων ενώ περίπου το 15% δεν κατάφερε να ανοίξει τις πρώτες ημέρες είτε γιατί δεν είχε προλάβει να εφοδιαστεί λόγω των αργιών είτε εξαιτίας έλλειψης ρευστότητας.

Η πλατφόρμα για το κεφάλαιο επανεκκίνησης αναμένεται να ανοίξει ύστερα από περίπου μία εβδομάδα καθώς το οικονομικό επιτελείο περιμένει την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να ενεργοποιήσει το κεφαλαίο των 330 εκατ. ευρώ.

Σε δεύτερο χρόνο και ανάλογα των επιδημιολογικών στοιχείων θα εξεταστεί η επέκταση του ωραρίου.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr