Εθνική Πινακοθήκη: O 49χρονος πήρε προθεσμία για την Πέμπτη

0
19
εθνική-πινακοθήκη-o-49χρονος-πήρε-προθε

Προθεσμία για αύριο, Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι ζήτησε και πήρε ο 49χρονος κατηγορούμενος για την κλοπή των πινάκων από την Εθνική Πινακοθήκη.

«Ο εντολέας μου ζήτησε προθεσμία για αύριο Πέμπτη. στις 12, και το αίτημα έγινε δεκτό από το ανακριτή. Θα λάβουμε πλήρη αντίγραφα της δικογραφίας και θα τοποθετηθούμε. Ο εντολέας μου, κατά δήλωση του, ποτέ δεν επιχείρησε να πουλήσει τους πίνακες, ούτε στο εξωτερικό, ούτε στην Ελλάδα», ανέφερε ο συνήγορος, Σάκης Κεχαγιόγλου.

Σε ερώτηση γιατί δεν επέστρεψε νωρίτερα τους πίνακες, ο δικηγόρος απάντησε πως: «Η επιστήμη λέει ότι στους πίνακες πάνω υπάρχει το dna. Για να το εξαφανίσει, θα έπρεπε να βάλει χλωρίνη. Δεν ήθελε να τους καθαρίσει με χλωρίνη και να τους καταστρέψει»

Για το αν υπήρχε κίνδυνος για τους πίνακες τους οποίους είχε κρύψει κοντά σε ρέμα στο Πόρτο Ράφτη ο Σάκης Κεχαγιόγλου απάντησε ότι: «Οι πίνακες κινδύνεψαν από άλλους λόγους όχι από τον εντολέα μου.»

Λεπτομέρειες για το πώς σχεδίασε και υλοποίησε την “κλοπή του αιώνα” το 2012 στην Εθνική Πινακοθήκη αρπάζοντας πίνακες του Πικάσο και του Μοντριάν περιγράφει στην προανακριτική του απολογία ο 49χρονος δράστης, ο οποίος δηλώνει την πλήρη μεταμέλειά του, υποστηρίζει πως γνωρίζει ότι θα τιμωρηθεί, αλλά ζητεί επιείκεια.

«Το 2012 είχα μπει στην Εθνική Πινακοθήκη και είχα πάρει 3 πίνακες. Θα σας πω τα πάντα με όσες λεπτομέρειες θυμάμαι. Ζητώ μόνο την κατανόηση σας γιατί έχουν περάσει περίπου 9,5 χρόνια και έχω ήδη υποστεί ένα εγκεφαλικό επεισόδιο… Σκοπός μου είναι να συνεργαστώ απόλυτα με τις αρμόδιες αρχές ώστε να ανακτηθούν πλήρως οι πίνακες. Έχω μετανιώσει πάρα πολύ για την πράξη μου. Από πάντα με ενδιέφεραν τα έργα τέχνης…», ανέφερε ο δράστης στους αστυνομικούς κατά την κατάθεσή του.

Στη συνεχεία, ο 49χρονος αναφέρει πως αποφάσισε να διαπράξει τη κλοπή από την εθνική Πινακοθήκη, την οποία όπως λέει επισκέπτονταν για έξι ολόκληρους μήνες πριν αρπάξει τα ανεκτίμητης αξίας έργα τέχνης.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr