Έτοιμοι να πάρουν … τα βουνά οι ΑΓΡΟΤΕΣ ! ΣΟΚ με την Επιστρεπτέα – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022 ΟΓΑ, EFKA, ΝΑΤ, ΟΠΕΚΑ, ΑΜΕΑ

0
213

Περιεχόμενα

Έτοιμοι να πάρουν … τα βουνά οι ΑΓΡΟΤΕΣ ! ΣΟΚ με την Επιστρεπτέα – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022 ΟΓΑ, EFKA (efka.gov.gr), ΝΑΤ, ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr), ΑΜΕΑ – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ: Εκνευρισμό άφησε πίσω της η υπόθεση της επιστρεπτέας προκαταβολής για τους αγρότες που έλαβαν και έκτακτη ενίσχυση κορωνοϊού, οι οποίοι είδαν να βεβαιώνεται η οφειλή στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ και καλούνται τώρα είτε να προχωρήσουν σε εφάπαξ καταβολή του ποσού με έκπτωση 15% είτε να ακολουθήσουν την οδό των 96 δόσεων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Στις περισσότερες των περιπτώσεων, τα ποσά που έλαβαν οι αγρότες μέσω του μέτρου αυτού δεν υπερβαίνουν το ποσό των 2.000 ευρώ, το οποίο στη συνέχεια συμψηφίστηκε κατά 50% με την ειδική κρατική ενίσχυση που έλαβαν. Το μπλέξιμο έγκειται στο ότι ο συμψηφισμός αφορούσε στο μη επιστρεπτέο ποσό και κυρίως στο ότι η πρόβλεψη αυτή ήρθε εκ των υστέρων. Δεν γνώριζαν δηλαδή οι παραγωγοί όταν έκαναν αίτηση για την επιστρεπτέα ότι θα υπάρξει παρακράτηση από μελλοντικές ειδικές ενισχύσεις.

Πάντως, το άθροισμα του συνολικού ποσού της ενίσχυσης που έλαβαν εν τέλει οι παραγωγοί είναι ίσο με το ποσό της ενίσχυσης που θα έπαιρναν αν δεν είχαν μπει στη διαδικασία των κύκλων της επιστρεπτέας. Ως εκ τούτου, αρκετοί είναι και αυτοί που ανακαλούν την πληρωμή του λογιστή για την κατάθεση του αιτήματος ενίσχυσης.

Έτοιμοι να πάρουν … τα βουνά οι ΑΓΡΟΤΕΣ ! ΣΟΚ με την Επιστρεπτέα - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022 ΟΓΑ, EFKA, ΝΑΤ, ΟΠΕΚΑ, ΑΜΕΑ

Χοιροτρόφος, συνομιλητής της Agrenda, παραθέτει την δική του περίπτωση και το μπέρδεμα που προέκυψε με την επιστρεπτέα προκαταβολή και την έκτακτη ενίσχυση που έλαβε. Όπως αναφέρει, από τους κύκλους της επιστρεπτέας προκαταβολής, έλαβε το ποσό των 4.000 ευρώ, εκ των οποίων έπρεπε να επιστρέψει το 50%, δηλαδή 2.000 ευρώ. Στην πορεία, ανακοινώθηκε η έκτακτη ενίσχυση για τους χοιροτρόφους, που για τον συνομιλητή μας θα ανερχόταν σε 5.000 ευρώ.

Βάσει του κανονισμού, παρακρατήθηκε το ποσό που αφορά στο μη επιστρεπτέο τμήμα της επιστρεπτέας που είχε λάβει, δηλαδή 2.000 ευρω, με αποτέλεσμα η ενίσχυση χοιροτρόφων που του πιστώθηκε να ανέρχεται σε 3.000 ευρώ. Τώρα ο συνομιλητής μας καλείται να επιστρέψει και το ποσό των 2.000 ευρώ της επιστρεπτέας. Συνολικά λοιπόν, ο χοιροτρόφος έλαβε 4.000 ευρώ επιστρεπτέα προκαταβολή και 3.000 ευρώ ειδική ενίσχυση, ήτοι 7.000 ευρώ. Από αυτά, καλείται να επιστρέψει τώρα 2.000 ευρώ που αφορούν στην επιστρεπτέα, αφήνοντας του 5.000 ευρώ, όσα δηλαδή θα ελάμβανε από την έκτακτη ενίσχυση αν δεν υπέβαλε αίτηση για το μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Πια απλά, συνολικά ο χοιροτρόφος έλαβε 7.000 ευρώ (4.000 επιστρεπτέα και 3.000 έκτακτη ενίσχυση) και καλείται να επιστρέψει 2.000 ευρώ, κάτι που του αφήνει 5.000 υπόλοιπο από το σύνολο των ενισχύσεων που του πιστώθηκαν, εξισώνοντας τις δύο ενισχύσεις με το τελικό ποσό που προκύπτει από το ειδικό μέτρο αποκλειστικά για τον κλάδο.

Μέχρι 29 Ιουλίου για έκπτωση 15%

Το κρατικό δάνειο μπορεί να επιστραφε με την καταβολή του ποσού κερδίζοντας επιπλέον έκπτωση 15% στο σύνολο του οφειλόμενου ποσού, εφόσον βέβαια το ποσό καταβληθεί μέχρι τις 29 Ιουλίου. Στο παράδειγμά μας, ο χοιροτρόφος, σε περίπτωση που επιλέξει να επιστρέψει το σύνολο του ποσού αντί για τις δόσεις, μπορεί να εξασφαλίσει έκπτωση 300 ευρώ. Να πληρώσει δηλαδή 1.700 ευρώ αντί για 2.000. Διαφορετικά, μέχρι την ίδια ημερομηνία (29 Ιουλίου) οι εμπλεκόμενοι παραγωγοί θα χρειαστεί να καταβάλουν την πρώτη από τις 96 δόσεις.

Ανοιχτή για όλα τα ΑΦΜ η πλατφόρμα για το voucher των 150 ευρώ – Ποιοι θα πάρουν 200 ευρώ

Έτοιμοι να πάρουν … τα βουνά οι ΑΓΡΟΤΕΣ ! ΣΟΚ με την Επιστρεπτέα – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022 ΟΓΑ, EFKA, ΝΑΤ, ΟΠΕΚΑ, ΑΜΕΑ – Ολες οι ημερομηνίες πληρωμής!

Την Τρίτη 26 Ιουλίου θα ξεκινήσει από τον ΕΦΚΑ η πληρωμή συντάξεων Αυγούστου.

Αναλυτικά, οι ημερομηνίες πληρωμής για τους συνταξιούχους όλων των Ταμείων των συντάξεων Αυγούστου είναι οι εξής:

  • – Στις 26 Ιουλίου 2022, ημέρα Τρίτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΟΑΕΕ (www.oaee.gr), ΟΓΑ (www.oga.gr), ΝΑΤ (www.nat.gr), ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.
  • – Στις 27 Ιουλίου 2022, ημέρα Τετάρτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1,3,5,7,9.
  • Χαράς ευαγγέλια ..!!Επιστροφή πετρελαίου σε αγρότες και κτηνοτρόφους 2022- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΓΑ, ΕΦΚΑ, ΝΑΤ- ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ
  • – Στις 28 Ιουλίου 2022 ημέρα Πέμπτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0,2,4,6,8.

 Χατζηδάκης: Οι εκκρεμείς συντάξεις έπεσαν στις 60.000 φέτος

Όπως είναι γνωστό, οι συνταξιούχοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους από το απόγευμα της προηγούμενης εργάσιμης ημέρας, δηλαδή οι πρώτες πληρωμές θα γίνουν το απόγευμα της Δευτέρας (25/7).«Πέρυσι τέτοια εποχή οι κύριες συντάξεις που εκκρεμούσαν ήταν 150.000», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης.
Για τον αριθμό των εκκρεμών συντάξεων ενημέρωσε ο Κωστής Χατζηδάκης. «Πέρυσι τέτοια εποχή οι κύριες συντάξεις που εκκρεμούσαν ήταν περίπου 150.000 και φέτος έχουν πέσει στις 60.000» ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ο κ. Χατζηδάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι οριστικά έχουν κλείσει οι συντάξεις για το 2016, το 2017 και το 2018. Εξαίρεση αποτελούν οι συντάξεις εξωτερικού καθώς είναι άλλη κατηγορία και εξαρτάται από τη συνεργασία που υπάρχει με τις αρχές των τρίτων χωρών. Επίσης, δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτές τις συντάξεις, άνθρωποι οι οποίοι χρωστούν ή έχουν δικαστικές εμπλοκές.

«Οι συντάξεις πλέον εκδίδονται σε τρεις ή τέσσερις μήνες»

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, «μέχρι και το 2018 είμαστε στο 100% των συντάξεων ως προς την έκδοσή τους, το 2019 έχει εκδοθεί στο 98,9% των συντάξεων και μέχρι το τέλος Ιουλίου θα έχει γίνει 100%. Το 2020 έχει εκδοθεί στο 94,7%, το 2021 στο 80,6% και το 2022 στο 70%».

Αυτό σημαίνει ότι οι συντάξεις πλέον εκδίδονται σε τρεις ή τέσσερις μήνες, τόνισε. Επεσήμανε, επίσης, ότι στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι από τον Ιανουάριο του 2023 να βγαίνει σε τρεις μήνες η σύνταξη.

Αν δεν βγει ενεργοποιείται η διαδικασία των συντάξεων εμπιστοσύνης με τα ψηφιακά στοιχεία που υπάρχουν στη διάθεση του ΕΦΚΑ και κατόπιν βγαίνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ 2022 : Κρατική Ενίσχυση και την Επιστρεπτέα Προκαταβολή- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΓΑ, ΕΦΚΑ, ΑΜΕΑ, ΙΚΑ


Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr