Έτσι θα ανοίξει η Εστίαση

0
62
έτσι-θα-ανοίξει-η-εστίαση

Μετά το Πάσχα και με αυστηρά μέτρα προστασίας αναμένεται να ανοίξει η εστίαση. Όπως όλα δείχνουν, οι καφετέριες και τα εστιατόρια θα ανοίξουν στις αρχές Μαΐου. Πιθανότερες ημερομηνίες επαναλειτουργίας της εστίασης είναι η 4η Μαΐου (Τρίτη του Πάσχα) και η 10η Μαΐου.

Στόχος είναι η εστίαση να ανοίξει πριν το άνοιγμα του τουρισμού.

Τα καταστήματα εστίασης θα λειτουργήσουν αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους και με self test για τους εργαζόμενους. Ακόμα, τα τραπεζάκια θα έχουν αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ τους, ενώ ενδέχεται να υπάρχει μειωμένο ωράριο.

Από τις αρχές Απριλίου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την τριτολογία του στη συζήτηση για την πανδημία και την οικονομία στη Βουλή, αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης της οικονομίας, είπε πως η εκτίμησή του είναι ότι η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα.

Ωστόσο, όπως έχει τονιστεί από κυβερνητικά στελέχη, το παραπάνω σενάριο μπορεί να επαληθευθεί μόνο εάν τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν και οι επιστήμονες ανάψουν το «πράσινο φως».

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, χθες ανέφερε: «Μετά το Πάσχα πιστεύω θα μπορούμε να ανοίξουμε εάν η εξέλιξη της πανδημίας είναι ομαλή», τόνισε μιλώντας χθες στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Ωστόσο, έκανε σαφές πως θα ξεκινήσει με τραπέζια στους εξωτερικούς χώρους, ενώ σημείωσε ότι το άνοιγμα της εστίασης ίσως να προηγηθεί αυτό του τουρισμού. Υπενθυμίζεται ότι η επανεκκίνηση του τουρισμού στη χώρα μας ξεκινά επίσημα στις 14 Μαΐου.

Την ίδια εκτίμηση, για άνοιγμα της εστίασης μετά το Πάσχα, κατέθεσε και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

«Ο καιρός είναι σύμμαχός μας. Έχουμε κάνει και ενέργειες προκειμένου να αυξηθεί ο εξωτερικός χώρος πολλών μαγαζιών. Θα το δούμε τις επόμενες εβδομάδες», είχε αποκαλύψει προ ημερών ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο OPEN.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA και αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα, η εστίαση θα λειτουργήσει μόνο σε εξωτερικούς χώρους την Τρίτη του Πάσχα.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr