Εξαδάκτυλος: Αποκλείεται ο μαζικός εμβολιασμός των παιδιών – Να το κάνουν οι 60αρηδες

0
25
εξαδάκτυλος-αποκλείεται-ο-μαζικός-εμ

Εξαδάκτυλος: Αποκλείεται ο μαζικός εμβολιασμός των παιδιών – Να το κάνουν οι 60αρηδες

Ειδήσεις: «Οι εμβολιασμοί παιδιών αφορούν σε παιδιά, τα οποία για κάποιο ιδιαίτερο λόγο υγείας κινδυνεύουν περισσότερο από τα άλλα. Δεν αφορά μαζικό εμβολιασμό των παιδιών η συζήτηση αυτή τη χρονική στιγμή. Τα παιδιά κινδυνεύουν ελάχιστα από τον κορωνοϊό και να νοσήσουν βαριά και να έχουν σοβαρές επιπτώσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το itilegrafima.gr

Όπως διευκρίνισε, η συζήτηση που γίνεται αφορά μόνο σε παιδιά με υποκείμενα νοσήματα.

Παράλληλα, όμως έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στους πολίτες άνω των 60 ετών.

«Ένα 30%-35% των πολιτών άνω των 60 ετών που είναι οι άνθρωποι που κινδυνεύουν κυρίως από την Covid και είναι οι ομάδες που προστατεύτηκαν από το σύνολο της κοινωνίας επί 15 μήνες με επώδυνο τρόπο, δεν έχουν σπεύσει να εμβολιαστούν. Πρέπει να εμβολιαστούν άμεσα. Πρέπει πρώτα να λυθεί αυτό το θέμα. Στη χώρα μας προηγούνται οι άνθρωποι που έχουν αυξημένο κίνδυνο από τη νόσο», επισήμανε ο Αθ. Εξαδάκτυλος.

Πρόσθεσε επίσης ότι αυτή τη στιγμή «δεν έχουμε εμβολιασμένους διασωληνωμένους».

Αντίστοιχα, ο καθηγητής αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, ανέφερε ότι αν είχε εμβολιαστεί μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων άνω των 60 ετών, θα είχαμε λιγότερα κρούσματα και λιγότερους διασωληνωμένους και θανάτους.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr