Εξαδάκτυλος: Το καλοκαίρι πετάμε τις μάσκες και βάζουμε μάσκες… θαλάσσης

0
71
εξαδάκτυλος-το-καλοκαίρι-πετάμε-τις-μ

Το καλοκαίρι θα πετάξουμε τις μάσκες εκτιμά ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο οποίος εκτιμά ότι η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας θα παρουσιάσει βελτίωση από το τέλος του Μαρτίου.

«Το καλοκαίρι πετάμε τις μάσκες (προστασίας από τον κορωνοϊό) και βάζουμε τις μάσκες θαλάσσης», είπε χαρακτηριστικά.

Τι ανέφερε για τους νεκρούς

Μιλώντας στον Real FM, o πρόεδρος του ΠΙΣ επισήμανε πως η κατάσταση όσον αφορά στα κρούσματα και τις νοσηλείες εξελίσσεται «ομαλά καθοδικά, αλλά αργά», ενώ υπογράμμισε πως το πρόβλημα εξακολουθεί να εντοπίζεται στους ανεμβολίαστους.

«Δυστυχώς ο ευάλωτος πληθυσμός που δεν έχει εμβολιαστεί παραμένει υποψήφιος για βαριά νόσηση ή κατάληξη», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΙΣ μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. Για τους εμβολιασμούς είπε πως έχουν προχωρήσει ωστόσο το ποσοστό δεν είναι επαρκές όσον αφορά στα άτομα μεγάλης ηλικίας.

Η αποκλιμάκωση

Στο μεταξύ, έως τα τέλη Μαρτίου αναμένεται η περαιτέρω αποκλιμάκωση των σκληρών δεικτών, ενώ ο σχεδιασμός για την περαιτέρω άρση των περιοριστικών μέτρων μπορεί να ανατραπεί μόνο εάν υπάρξει νέα αναζωπύρωση της πανδημίας των κρουσμάτων και μια νέα πίεση του ΕΣΥ.

Εάν συνεχίσουμε με τους εμβολιασμούς τότε είναι απίθανο να ανατραπούν οι σχεδιασμοί εκτός αν συμβεί κάτι απίθανο όπως μία νέα μετάλλαξη, που απευχόμαστε. Για τους νεκρούς είπε ότι ο ευάλωτος πληθυσμός που δεν έχει εμβολιαστεί παραμένει υποψήφιος για βαριά νόσηση και κατάληξη.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr