Εξισωτική αποζημίωση 2022- ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξεκίνησαν οι ενστάσεις

0
257
εξισωτική-αποζημίωση-2022-οπεκεπε-ξεκίν

Εξισωτική αποζημίωση 2022- ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξεκίνησαν οι ενστάσεις

Ειδήσεις: Ξεκινά σήμερα η διαδικασία υποβολής των ενστάσεων κατά των αποτελεσμάτων της πληρωμής για την εξισωτική αποζημίωση, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), η οποία θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εγκύκλιο ο ΟΠΕΚΕΠΕ, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ελέγχων και αφού ολοκληρώθηκε η καταβολή της ενίσχυσης στους δικαιούχους του Μέτρου 13 για το έτος 2021, οι παραγωγοί, που έχουν δικαίωμα να υποβάλουν ενδικοφανείς προσφυγές, είναι όσοι έχουν ένταξη με κατάσταση έγκριση και αίτημα πληρωμής για Μ 13.

Οι προσφυγές θα υποβάλλονται απευθείας από τον ενδιαφερόμενο παραγωγό με τη χρήση των προσωπικών κωδικών του, μέσω της οθόνης «Υποβολή Ενδικοφανούς Προσφυγής πληρωμής» της Καρτέλας Αγρότη > Μέτρο 13 > 2021 > ΠΛΗΡΩΜΉ που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ο χρήστης δύναται να τροποποιήσει την υποβληθείσα προσφυγή του όσες φορές το επιθυμεί, εντός της δεκαήμερης προθεσμίας υποβολής ενδικοφανών προσφυγών. Το έντυπο θα είναι ανοικτό για καταχωρήσεις μόνο το χρονικό διάστημα υποβολής ενδικοφανών προσφυγών πληρωμής.

Στο σκοτάδι έχουν αφεθεί όλοι εκείνοι οι αγροτοκτηνοτρόφοι που είδαν και κατά την πληρωμή των Χριστουγέννων «ψαλιδισμένη» την επιδότησή τους ή δεν είδαν καθόλου επιδότηση.

Όπως καταγγέλλει στην ΚΡΗΤΗ ΤV ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου Μύρων Χιλετζάκης, το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ έκλεισε αιφνιδιαστικά στα τέλη Δεκεμβρίου, καθώς έληξε η πιστοποίηση της εταιρείας που είχε αναλάβει την πιστοποίηση του ΟΣΔΕ και των ΚΥΔ και έμειναν οι παραγωγοί «στα κρύα του λουτρού».

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο Μύρων Χιλετζάκης, στον «αέρα» βρίσκονται περισσότεροι από 3.500 αγρότες και κτηνοτρόφοι στον νομό Ηρακλείου, που δεν έλαβαν καθόλου επιδότηση. Και άλλοι περίπου 5.000 που την έλαβαν “τσεκουρωμένη”, καθώς, παρά τις δεσμεύσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ, ότι θα μπορέσουν από την πρώτη εργάσιμη μέρα του νέου χρόνου να ξεκινήσουν τις τροποποιήσεις στις αιτήσεις τους, το σύστημα όχι μόνο δεν άνοιξε, αλλά προχθές μόλις ενημερώθηκαν πως η σύμβαση του ΟΠΕΚΕΠΕ με τον εργολάβο που έχει αναλάβει τη μηχανοργάνωση του συστήματος έληξε. Οπότε η διαδικασία βρίσκεται αυτή την ώρα στο κενό.

«Ενεργοποιούν 47.000 παραγωγοί στον νομό Ηρακλείου. Από τους 47.000 παραγωγούς, ένα 9% έχει μείνει τελείως απλήρωτο και αυτό αφορά σε διοικητικούς και λοιπούς ελέγχους. Και έχουμε και ένα 15% που είδε τσεκουρωμένες τις επιδοτήσεις του, που ξεκινάει από ένα 10% μέχρι και 80%», δήλωσε στην ΚΡΗΤΗ ΤV για την υπόθεση αυτή ο Μύρων Χιλετζάκης.

Την ίδια ώρα, η ασφυκτική διορία που είχε δώσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ για ολοκλήρωση των τροποποιητικών δεν έχει αλλάξει. Με αποτέλεσμα, πλέον, οι όλες διαδικασίες, όχι απλά να πρέπει να «τρέξουν» με ιλιγγιώδης ρυθμούς, αλλά να σημειώσουν ρεκόρ. Καθώς ο όγκος των ενδιαφερομένων είναι τέτοιος, που αποκλείει οποιοδήποτε ενδεχόμενο να καλυφθούν όλοι οι δικαιούχοι, που πέρασαν “μαύρα” Χριστούγεννα χωρίς επιδοτήσεις.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr