Φον ντερ Λάιεν: «Χαιρετίζω την πρωτοβουλία Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού»

0
97

Χαιρετίζει την πρωτοβουλία της ελληνικής Κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κάλεσε για ένα αναγνωρισμένο πιστοποιητικό εμβολιασμού σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που επιτρέπει στους εμβολιασμένους να ταξιδεύουν ελεύθερα.

«Είναι ιατρικό προαπαιτούμενο να έχουμε ένα πιστοποιητικό που να αποδεικνύει ότι έχετε εμβολιαστεί», είπε Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν σε συνέντευξή της.

«Ως εκ τούτου, χαιρετίζω την πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού για ένα αμοιβαία αναγνωρισμένο πιστοποιητικό εμβολιασμού», δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η πρόεδρος της Κομισιόν αναφερόταν στην επιστολή που της απέστειλε ο Έλληνας πρωθυπουργός και με την οποία καλούσε για χαλάρωση των ταξιδιωτικών κανονισμών για όσους έχουν εμβολιαστεί, σημειώνει το euractiv και τονίζει ότι αν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ήθελε να καταστήσει το εμβόλιο «υποχρεωτικό ή προαπαιτούμενο για ταξίδια, σημείωσε ότι “οι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί πρέπει να μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα”».

Η Φον ντερ Λάιεν ανέφερε ότι η ίδια συμφωνεί σε μεγάλο βαθμό με την ιδέα.

«Ό,τι αποφασίζεται -είτε δίνει προτεραιότητα είτε πρόσβαση σε ορισμένα προϊόντα- είναι μια πολιτική και νομική απόφαση που πρέπει να συζητηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο», δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψης της στη Λισσαβώνα.

«Αλλά νομίζω ότι είναι σημαντικό. Και, όπως είπα, πρέπει να έχουμε ιατρικό προαπαιτούμενο που να αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί», πρόσθεσε η Ευρωπαία αξιωματούχος.

Πηγή: tilegrafimanews.gr