ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ: Μαίνεται η φωτιά στην Κόρινθο – Στρατός απεγκλωβίζει άτομα με αναπηρία – Πνίγηκε στους καπνούς και η Αθήνα

0
41
φωτια-τωρα-μαίνεται-η-φωτιά-στην-κόριν

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ: Μαίνεται η φωτιά στην Κόρινθο – Στρατός απεγκλωβίζει άτομα με αναπηρία – Πνίγηκε στους καπνούς και η Αθήνα – Όλες οι πληροφορίες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Σε εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ σε δασική έκταση, στην περιοχή Σχίνο Λουτρακίου. Ήδη έχουν καεί σπίτια κι έχουν εκκενωθεί περιοχές, καθώς την ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Δύναμης, η φωτιά δεν έχει ελεγχθεί πλήρως λόγω και της σημαντικής αύξησης της έντασης των ανέμων τις τελευταίες ώρες, με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να έχει επεκταθεί στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Η φωτιά εκδηλώθηκε το βράδυ της Τετάρτης σε δάσος και οι δυνάμεις της πυροσβεστικής είχαν δύσκολο έργο εξαιτίας του δύσβατου της περιοχής. Η φωτιά έφτασε ως το Αλεποχώρι κι ο καπνός σκέπασε περιοχές ακόμα και τα νότια της Αττικής.

Μάλιστα, σήμερα Πέμπτη (20/5) οι άνεμοι έσπρωξαν τον καπνό μέχρι τα κοντινά νησιά των Κυκλάδων, δηλαδή την Τζιά που απέχει λιγοστά ναυτικά μίλια, την Κύθνο και λίγο μακρύτερα τη Σέριφο.

Η φωτιά κατέκαψε σπίτια ενώ εκκενώθηκαν άλλες πολλές κατοικίες και Μοναστήρια. Η πυροσβεστική βρίσκεται διαρκώς σε επιφυλακή για να αποτρέψει κι άλλες αναζωπυρώσεις.

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ: Μαίνεται η φωτιά στην Κόρινθο – Στρατός απεγκλωβίζει άτομα με αναπηρία – Πνίγηκε στους καπνούς και η Αθήνα – Ανέλαβε ο στρατός

Δυσάρεστη εξέλιξη από το μέτωπο της φωτιάς στην Κόρινθο, αφού χρειάστηκε να επιστρατευτεί ο στρατός προκειμένου να απεγκλωβίσει άτομα με αναπηρία.

Συγκεκριμένα η φωτιά μένετε ανεξέλεγκτη στις συγκεκριμένες περιοχές με την πυροσβεστική να αποσύρει από τα μεγάλα τις χερσαίες δυνάμεις καθώς υπήρχε πιθανότητα εγκλωβισμού τους.

Δείτε βίντεο από την ομάδα Forecast Weather Greece που ήτανε κοντά στο σημείο όταν οχήματα του στρατού κατευθυνόντουσαν προς το μέτωπο της φωτιάς.

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ: Μαίνεται η φωτιά στην Κόρινθο – Στρατός απεγκλωβίζει άτομα με αναπηρία – Πνίγηκε στους καπνούς και η Αθήνα –  Απίστευτες εικόνες στην πρωτεύουσα

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα από το πρωί στο κέντρο της πρωτεύουσας, καθώς καπνοί και στάχτες από την φωτιά στον Σχίνο έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα.

Ειδικότερα, από το πρωί της Πέμπτης, οι Αθηναίοι αντίκρισαν μια θολή ατμόσφαιρα, με τον πυκνό καπνό να φτάνει και να σκεπάζει την Αττική. Την ίδια ώρα, έντονη είναι η μυρωδιά του καμένου, ενώ στάχτες σκορπίζουν όταν φυσά αέρας.

Δείτε μερικές από τις εικόνες που κατέγραψε το ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Φωτιά τώρα: Μεγάλη φωτιά στον Σχίνο Λουτρακίου – Εκκενώνεται το Αλεποχώρι

Φωτιές live – ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ

Σεισμός ΤΩΡΑ – Φωτιά live

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr