Φουρθιώτης: Δεν είπε λέξη στην απολογία του

0
173
φουρθιώτης-δεν-είπε-λέξη-στην-απολογί

Κλειστά κράτησε τα υπερασπιστικά χαρτιά του του ο Μένιος Φουρθιώτης εξεταζόμενος στη διάρκεια της προανάκρισης, ωστόσο αρνήθηκε τις αξιόποινες πράξεις που του αποδίδονται και τον οδηγούν με την ιδιότητα του κατηγορούμενου στο ανακριτικό γραφείο το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου.

«Αρνούμαι τις αποδιδόμενες σε εμένα κατηγορίες και επιθυμώ να απολογηθώ ενώπιον εισαγγελέα από κοινού με το δικηγόρο μου», φέρεται να είπε στο πρώτο στάδιο της έρευνας ενώ αυτές τις μέρες προετοιμάζει με τη συνδρομή των δικηγόρων του την υπεράσπιση του επιχειρώντας να αντικρούσει το βαρύ για τον ίδιο κατηγορητήριο που περιλαμβάνει δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα.

Οι δυο συγκατηγορούμενοι του Μένιου Φουρθιώτη, επίσης, αρνούνται τις κατηγορίες, ωστόσο, εμμέσως πλην σαφώς δείχνουν προς την πλευρά του παρουσιαστή σε ο,τι αφορά τις δύο επιθέσεις στο σπίτι του.

«Ήθελε κι άλλα πράγματα»

«Για ότι έχει κάνει ο Μένιος δεν ευθύνομαι εγώ. Λόγω λάθους συνεννόησης του με τα άτομα που είχε βρει αυτός έγιναν οι πράξεις που μας κατηγορείτε, για τις οποίες δεν ευθύνομαι εγώ και ο συγκατηγορούμενος μου», αναφέρει ο ένας από τους κατηγορούμενους ο οποίος λέει με νόημα πως είχε υποψιαστεί ότι ο παρουσιαστής εκτός από τη φύλαξη του, την οποία είχε αναλάβει, «ήθελε κι άλλα πράγματα αλλά δεν είμαι βέβαιος».

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, ο οποίος διευκρίνισε ότι γνωρίζει τον Μένιο Φουρθιώτη από το 2010, εξεταζόμενος στην προανάκριση είπε ότι τους είχε ζητήσει να του βρουν άτομα «για ορισμένες από τις πράξεις που με κατηγορείτε». «Εγώ του τα βρήκα και από εκεί και πέρα δεν γνωρίζω τίποτα για την εξέλιξη των γεγονότων που συνέβησαν ούτε και ο συγκατηγορούμενος μου».

Τον συνόδευαν

Οι δυο κατηγορούμενοι, οι οποίοι εργάζονται μαζί στην φύλαξη του καναλιού και του ραδιοφωνικού σταθμού, όπως προκύπτει από τις προανακριτικές τους απολογίες πολλές φορές συνόδευαν τον Μένιο Φουρθιώτη στις μετακινήσεις του

«Είμαι άνεργος και μου ζήτησε ο συγκατηγορούμενος μου να πάω μαζί του για τη φύλαξη του Μένιου και στο party fm. Μου είπε ότι ο μισθός θα είναι 1500 € και αμέσως είπα «ναι» και έτσι ξεκινήσαμε την φύλαξη», υποστήριξε ο πρώτος κατηγορούμενος αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο τον προσέγγισε ο συγκατηγορούμενος του ο οποίος ήταν παλιός γνώριμος του παρουσιαστή καθώς δούλευε κανάλι Έψιλον ως φύλακας.

«Δεν είχαμε κάποια ιδιαίτερη σχέση. Κάποιες φορές με έπαιρνε για να τον συνοδεύσω από το κανάλι προς το σπίτι και στο ραδιοφωνικό σταθμό.» είπε ο δεύτερος κατηγορούμενος επισημαίνοντας πως «τις τελευταίες ημέρες, σχεδόν την τελευταία εβδομάδα πήγαινα κάθε μέρα και του έκανα συνοδεία από το σπίτι στο κανάλι και το αντίθετο.»

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο πριν από λίγες ημέρες ο παρουσιαστής τους κάλεσε στο κανάλι και τους ζήτησε να πηγαίνουν περισσότερες ώρες στο σπίτι του καθώς δεν είχε και πάλι φύλαξη.

«Δεν κάναμε καμιά άλλη πράξη σε βάρος άλλου δημοσιογράφου»

Οι δυο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν κατηγορηματικά την εμπλοκή τους σε επίθεση σε βάρος άλλου δημοσιογράφου. «Δεν θα μπαίναμε σε καμιά άλλη διαδικασία η πράξη σε βάρος άλλου δημοσιογράφου» είπαν και οι δυο.

Ωστόσο, το «χτύπημα» σε βάρος του σπιτιού του Μένιου Φουρθιώτη ήταν αυτό που θορύβησε τον εκδότη και δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη ο οποίος κατήγγειλε πως τον προσέγγισαν και του αποκάλυψαν ότι υπάρχει συμβόλαιο σε βάρος του το οποίο συνδέεται με τον παρουσιαστή. «Στις 9 Απριλίου 2021 δολοφονήθηκε από αγνώστους ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραιβάζ.

Τι κατέθεσε ο Βαξεβάνης

Ήταν λογικό η εξέλιξη αυτή να με θορυβήσει γιατί μου είχε αφαιρεθεί τμήμα της αστυνομικής μου φρουράς από τον Ιούλιο του 2019. » ανέφερε στην κατάθεση του, στο πλαίσιο της έρευνας, ο Κώστας Βαξεβάνης και συνέχισε: «Παρότι είχαμε να κάνουμε με μία περίπτωση δολοφονίας δημοσιογράφου, δεν συνέδεσα την δολοφονία αυτή με όσα είχε εξιστορήσει ο άνθρωπος τον οποίο είχα συναντήσει στις 6 Απριλίου 2021 και μου είχε αναφέρει πως πρόκειται να εκτελεστεί συμβόλαιο εναντίον μου και σε βάρος ενός ακόμη δημοσιογράφου με περίεργο όνομα.»

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr