Φόβος για αύξηση κρουσμάτων

0
38

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η πλειονότητα των κρουσμάτων είναι πλέον μεταξύ 40 και 64 ετών, ενώ στις ηλικίες 75 ετών και άνω και στις ηλικίες 65 έως 74 υπάρχει σημαντική επίπτωση της νόσου και αύξηση των νέων κρουσμάτων κατά 5% τον τελευταίο μήνα.

Την ανησυχία του εξέφρασε ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας καθώς μετά από 5 εβδομάδες lockdown δεν έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα και ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, εάν χαλαρώσουμε τα μέτρα θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι υπάρχει ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων στη Δυτική Αττική καθώς και στους νομούς Πιερίας, Δράμας, Κιλκίς, Πέλλας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Φλώρινας, ενώ αποκάλυψε την ασφυκτική πίεση στο σύστημα υγείας. Όπως είπε, οι ΜΕΘ έχουν κάλυψη στο 83% πανελλαδικά, στην Αττική η πληρότητα ανέρχεται στο 77%, ενώ στη Θεσσαλονίκη στο 91%.

Το μήνυμα των Χριστουγέννων, ανέφερε ο υπουργός υγείας, είναι η αλληλεγγύη, η αγάπη και ο σεβασμός στους ηλικιωμένους «Η εικόνα που είναι φυσιολογική αυτές τις ημέρες το Χριστουγέννων, είναι οι γονείς να αγκαλιάζουν τα παιδιά τους και να ανταλλάσσουν δώρα αυτό δεν μπορεί να γίνει σε αυτές τις γιορτές πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί τα φετινά Χριστούγεννα». «Ίσως θα πρέπει να ξεχάσουμε για λίγο τη ζεστασιά της οικογενειακής εστίας.»

Πηγή: tilegrafimanews.gr