Φυσικό αέριο στο Στρατόπεδο «Παπάγου»

0
35
φυσικό-αέριο-στο-στρατόπεδο-παπάγου

Φυσικό αέριο: Το έργο της κατασκευής δικτύου αγωγών φυσικού αερίου στις Εγκαταστάσεις του Στρατοπέδου «Παπάγου» εγκαινίασαν χθες ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΑ Αττικής, Πιέρρος Χατζηγιάννης και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

«Η ΕΔΑ Αττικής, με την κατασκευή της υποδομής φυσικού αερίου, ολοκληρώνει ένα έργο φιλικό προς το περιβάλλον, το οποίο ελαχιστοποιεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του Στρατοπέδου «Παπάγου». Εκτός της κατασκευής του δικτύου των αγωγών φυσικού αερίου, ολοκληρώθηκε και η αντικατάσταση των καυστήρων πετρελαίου με νέους διπλού καυσίμου (φυσικού αερίου και πετρελαίου), προσφέροντας τη δυνατότητα εύκολης και γρήγορης μετάπτωσης από την μία μορφή στην άλλη σε περίπτωση ανάγκης» αναφέρει η εταιρεία.

Ο κ. Χατζηγιάννης, κατά τη διάρκεια της τελετής δεσμεύτηκε ότι η ΕΔΑ Αττικής θα μεριμνήσει κατά προτεραιότητα για τη σύνδεση και λοιπών εγκαταστάσεων στρατηγικού και εθνικού ενδιαφέροντος.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Υποδομών Μιχαήλ Χατζής εεισήμανε ότι το εν λόγω έργο, είναι αποτέλεσμα μιας ουσιαστικής συνεργασίας που έχει στόχο να συμβάλει στη μείωση των εκπομπών του θερμοκηπίου και στον εκσυγχρονισμό των υποδομών της χώρας.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις συντελούν στην πράσινη οικονομία και ανάπτυξη πετυχαίνοντας μείωση του λειτουργικού κόστους και εξοικονόμηση ενέργειας.

Βούληση τόσο της ηγεσίας του ΓΕΕΘΑ όσο και του Ομίλου ΔΕΠΑ Υποδομών είναι η σύνδεση περισσότερων στρατιωτικών εγκαταστάσεων το αμέσως επόμενο διάστημα.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr