Γ. Οικονόμου: Tο περισσότερο και μεγαλύτερο testing θα βοηθήσει όλο το επόμενο χρονικό διάστημα

0
346
γ-οικονόμου-tο-περισσότερο-και-μεγαλύτ

Οικονόμου: «Οποιαδήποτε αναγκαία ρύθμιση χρειαστεί θα την κάνουμε, ώστε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο προστατευμένοι την περίοδο των εορτών.

Βασικές αλλαγές από την κεντρική μας στρατηγική δεν θα υπάρξουν, θέλουμε να κρατήσουμε ανοιχτή την οικονομία, και να τηρούμε όλα τα μέτρα ατομικής και συλλογικής προστασίας, ας κάνουμε υπομονή λίγες ώρες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ «Αταίριαστοι» και τους δημοσιογράφους, Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο ερωτηθείς για το ποια μέτρα είναι έτοιμη να ανακοινώσει η κυβέρνηση για την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια κατά την περίοδο των εορτών. Ο κ. Οικονόμου επιβεβαίωσε πως το «περισσότερο και μεγαλύτερο testing θα βοηθήσει όλο το επόμενο χρονικό διάστημα» και επανέλαβε πως «οτιδήποτε κριθεί σκόπιμο να γίνει κατόπιν της εισήγησης των ειδικών θα δούμε πως θα το υιοθετήσουμε, ώστε να είναι πιο λειτουργικό και αποτελεσματικό, αλλά και να ικανοποιεί τις βασικές παραμέτρους της στρατηγικής μας».

Σε ερώτηση για το κατά πόσον θα ανοίξουν εγκαίρως τα σχολεία μετά την περίοδο των εορτών, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «για τα σχολεία δεν υπάρχει καμία εισήγηση, ώστε να μην ανοίξουν στην ώρα τους. Ο αριθμός των κρουσμάτων πέφτει και το πρωτόκολλο, που έχουμε υιοθετήσει είναι αποτελεσματικό και διασφαλίζει την διά ζώσης εκπαίδευση στα σχολεία».

Αναφορικά με την πιθανότητα επιβολής ενός γενικού lockdown μετά την περίοδο των εορτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε τα εξής: «αυτήν την ώρα δεν υπάρχει στη σκέψη μας το καθολικό lockdown και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να αποφύγουμε τα καθολικά μέτρα. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος, δεν υπάρχει σήμερα στο τραπέζι το θέμα του καθολικού lockdown. Εάν υπάρξει ανάγκη οριζόντιων μέτρων, που θα απέχουν, όμως από τη λογική του καθολικού lockdown, θα τα ανακοινώσουμε εγκαίρως χωρίς να αιφνιδιάσουμε κανέναν».

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr