Γαιτί αυτό είναι ο…. ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! Τα αναδρομικά για ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΣΠΕΑΘ, ΕΦΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ!! ΟΠΕΚΕΠΕ ΝΕΑ LIVE!!!

0
44

Το ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΚΑΘΙ !ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Τα αναδρομικά για Συντάξεις ΤΣΠΕΑΘ, ΕΦΚΑ (efka.gov.gr), ΔΗΜΟΣΙΟΥ!! ΟΠΕΚΕΠΕ (opekepe.gr) ΝΕΑ LIVE!!! – Οι εξελίξεις!

Αγροτικά νέα – Συντάξεις: Το «μεγάλο αγκάθι» της νέας Κυβέρνησης, αναμένεται να είναι, σε ό,τι αφορά τους συνταξιούχους της χώρας, τα αναδρομικά.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ-Καταγγελία – ΦΩΤΙΑ για ΟΠΕΚΕΠΕ ΚΑΙ ΕΛΓΑ!Πως χάθηκαν τα λεφτά – ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ!! ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΙΟΥΝΙΟΥ 2023!!!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Η μη καταβολή των ποσών που οφείλονται από περικοπές σε επικούρηση και σε δώρα, ασφαλώς και προβληματίζει. Σύμφωνα με το ΕΝΔΙΣΥ οφείλονται περίπου 2,4 δισ. ευρώ σε 2,5 εκατ. δικαιούχους! Η «Ώρα των Συνταξιούχων», επανέφερε το θέμα στην επικαιρότητα, σημειώνοντας ότι εστάλη σχετική επιστολή – ανακοίνωση τύπου προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε να απαντήσει ευθέως, ποια θα είναι η επιλογή που θα κάνει η Κυβέρνησή του.

Δείτε εδώ το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή:

Το ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΚΑΘΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! Τα αναδρομικά για ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΣΠΕΑΘ, ΕΦΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ!! ΟΠΕΚΕΠΕ ΝΕΑ LIVE!!! – Δελτίο αγροτών!

Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι θα αρκεί το χαρτί πιστοποίησης µε οποιαδήποτε ηµεροµηνία (βάσει του Καν. (ΕΕ) 2018/848 για τη βιολογική παραγωγή) για να είναι κάποιος δικαιούχος του πριµ, το οποίο µάλιστα δεν δένει µε πολυετείς δεσµεύσεις τους αγρότες σε αντίθεση µε το ΠΑΑ.

∆ηλαδή, φέτος θεωρητικά ένας καλλιεργητής σιτηρών που έσπειρε το Νοέµβριο, θα πληρωθεί κανονικά εφόσον εξασφαλίσει χαρτί πιστοποίησης και του χρόνου µπορεί να κάνει πίσω. Και εδώ µιλάµε για πριµ που φτάνει τα 57 ευρώ στη µηδική, τα 12 ευρώ στα χειµερινά σιτηρά και τα 49 ευρώ στα ψυχανθή (βλ. πίνακα).

4_pin_46

Ψάχνουν να το «µαζέψουν»

Προς το παρόν, σύµφωνα µε το ρεπορτάζ του Agronews.gr, οι εταιρείες πιστοποίησης τηρούν στάση αναµονής και σε σχετικά ερωτήµατα αγροτών απαντάνε πως περιµένουν τις εφαρµοστικές αποφάσεις που θα είναι και αυτές που θα ορίσουν τους όρους της επιδότησης. Οι ζυµώσεις πάντως συνεχίζονται από πλευράς ΥΠΑΑΤ για να δουν πώς και αν µπορούν να το «µαζέψουν» καθώς αντιλαµβάνονται οι υπηρεσιακοί πως έτσι όπως έχει διαµορφωθεί το µέτρο θα ξεφύγει. Προφανώς αυτό το «µάζεµα» θα αφορά την ηµεροµηνία πιστοποίησης και την υποχρέωση να έχουν περάσει οι παραγωγοί το στάδιο µετατροπής (πλήρης βιολογική πιστοποίηση).

∆εν είναι τυχαίο άλλωστε πως στο τελευταίο Συµβούλιο Γεωργίας τον περασµένο Απρίλιο, ο γενικός γραµµατέας Αγροτικής Πολιτικής, Κωνσταντίνος Μπαγινέτας ζήτησε ειδικά για τα οικολογικά προγράµµατα (νέο πρασίνισµα) να προβλεφθεί διαδικασία άµεσων τροποποιήσεων µε απλή κοινοποίηση στην Επιτροπή. ∆ηλαδή, να µην περιµένει η Ελλάδα ως τον Οκτώβριο για την τροποποίηση της ΚΑΠ και να µπορέσει να αλλάξει τους όρους ένταξης σε κάποιες δράσεις, όπως είναι η Βιολογική Γεωργία. Ο χρόνος βέβαια πιέζει ασφυκτικά καθώς οι αιτήσεις ΟΣ∆Ε βρίσκονται ήδη σε (κάποιο) δρόµο, και µέσω αυτών θα γίνει η δήλωση των δράσεων για το νέο πρασίνισµα, µε την εφαρµοστική απόφαση να µην έχει ακόµη εκδοθεί.

Ακραίο σενάριο αναβολή για 2024

Υπάρχει βέβαια και το ακραίο σενάριο, τελικώς η διατήρηση των Βιολογικών να πάρει αναβολή για το 2024, ώστε να υπάρξει ο κατάλληλος χρόνος να τροποποιηθεί το Στρατηγικό Σχέδιο ΚΑΠ και να µπορούν να µπουν µόνο στη δράση όσοι έχουν τελειώσει πλήρως την περίοδο µετάβασης. Το σενάριο αυτό δεν συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες, καθώς οι αρµόδιες υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ στοχεύουν στην όσο το δυνατόν µεγαλύτερη απορροφητικότητα των κονδυλίων του πρασινίσµατος.

Αιτήσεις Οκτώβριο;

Εκτιµάται πως ακόµη µία λύση στο να µπει µία τάξη στο νέο πρασίνισµα θα είναι το ΟΣ∆Ε να παραµείνει ανοιχτό µόνο για τα eco-schemes για αιτήσεις Οκτώβριο-Νοέµβριο ώστε να µπορέσουν να διαµορφωθούν καλύτερα.

Εσκασε ΤΩΡΑ! Με…. ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ, ΟΤΕ και Δημόσιο και ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7 ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ! VOUCHER ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τώρα σωθήκαμε!!ΕΚΤΑΚΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ LIVE! Το πρώτο ΦΕΚ για ΒΑΣΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΟΠΕΚΕΠΕ !!


Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr