Γαλλία: «Δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα πυρηνικού χτυπήματος στη Χερσώνα»

0
169

Γαλλία: «Δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα πυρηνικού χτυπήματος στη Χερσώνα», αναφέρει σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Parisien ο πρέσβης της Ουκρανίας στη Γαλλία Βαντίμ Ομελτσένκο.

Κατά τον Ουκρανό αξιωματούχο, «ο ρωσικός στρατός υφίσταται τεράστιες απώλειες, χάνοντας 500 με 800 στρατιώτες κάθε μέρα και γι’ αυτό ξεκίνησε τους βάρβαρους βομβαρδισμούς στις πόλεις».

Αναφέρει επίσης ότι «αυτή δεν είναι μια νέα στρατηγική για τη Ρωσία. Το έκαναν στην Τσετσενία και τη Συρία, θυμηθείτε την τραγωδία στο Χαλέπι. Κατέστρεψαν υποδομές, βομβάρδισαν νοσοκομεία για να τρομάξουν τους ανθρώπους και να πάρουν τον έλεγχο των άδειων πόλεων». Ερωτώμενος γιατί οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει την εκκένωση αμάχων από τα κατεχόμενα εδάφη, συμπεριλαμβανομένης της Χερσώνας, απαντά ως εξής: «Για να βγουν οι Ρώσοι στρατιώτες από τη Χερσώνα, πρέπει να χρησιμοποιήσουν τους πολίτες ως ασπίδες. Το παρατηρήσαμε αυτό σε πολλές περιπτώσεις: όταν τράπηκαν σε φυγή, σχημάτισαν κομβόι αναμειγνύοντας πολίτες και στρατιώτες για να μας εμποδίσουν να βομβαρδίσουμε».

«Αλλά αυτή η εκκένωση μπορεί επίσης να δώσει το σήμα για ένα νέο σχέδιο από τους Ρώσους ηγέτες. Δεν αποκλείουμε να καταστρέψουν το φράγμα του Κάκχοβκα για να πλημμυρίσουν τα εδάφη», καταλήγει ο Ουκρανός πρέσβης.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr