ΓΕΝ: Πρόσκληση στρατεύσιμων με την Δ’ ΕΣΣΟ 2021 στο Πολεμικό Ναυτικό

0
101
γεν-πρόσκληση-στρατεύσιμων-με-την-δ

ΓΕΝ: Οι στρατεύσιμοι με την Δ΄ ΕΣΣΟ 2021 με εγκύκλιο διαταγή του Υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας προσκαλούνται για κατάταξη στο Πολεμικό Ναυτικό στις 8 και 9 Νοεμβρίου και στις 15, 17 και 18 Νοεμβρίου.

Όπως ανακοινώθηκε, καλούνται οι στρατεύσιμοι της κλάσης 2023 (έτος γέννησης 2002) που είναι γραμμένοι ή είναι αδήλωτοι στα μητρώα αρρένων αρμοδιότητας της στρατολογικής υπηρεσίας Ανατολικής Αττικής.

Επίσης, καλούνται να καταταγούν οι στρατεύσιμοι των κλάσεων 1998 έως και 2023 (έτη γέννησης 1977 έως και 2002) από όλους τους νομούς της χώρας, που υπέχουν υποχρέωση στράτευσης και είναι κατηγορίας σωματικής ικανότητας πρώτης έως τέταρτης (Ι/1 έως και Ι/4), πλήρους ή μειωμένης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης, ανεξάρτητα εάν έχουν ολοκληρώσει ή όχι τη βασική ή ειδική εκπαίδευση, και των οποίων οι λόγοι της υποχρέωσής για κατάταξη στο Πολεμικό Ναυτικό δημιουργήθηκαν στο διάστημα από 1 Μαΐου 2021 έως και 31 Ιουλίου 2021.

Επιπλέον, καλούνται οι στρατεύσιμοι των κλάσεων της υποπαραγράφου 1β της παρούσας, που έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας, και η ημερομηνία λήξης της αναβολής περιλαμβάνεται στο διάστημα από 1 Αυγούστου 2021 έως και 31 Οκτωβρίου 2021.

Αναλυτικότερα, οι καλούμενοι στρατεύσιμοι υποχρεούνται να παρουσιασθούν για κατάταξη την 15η ,17η και 18η Νοεμβρίου 2021 στη ναυτική βάση «Κανελλόπουλος» στο Σκαραμαγκά Αττικής, εκτός αυτών που έτυχαν οποτεδήποτε αναβολή κατάταξης για λόγους υγείας ή έχει κριθεί κατά το παρελθόν η σωματική τους ικανότητα από υγειονομική επιτροπή των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτοί θα παρουσιάζονται απευθείας στο Ναυτικό Νοσοκομείο Πειραιά (Ακτή Μουτσοπούλου 66 – Πειραιάς) αποκλειστικά και μόνο την 8η και 9η Νοεμβρίου 2021. Σε περίπτωση αδυναμίας κατάταξης στις ανωτέρω ημερομηνίες, παρουσιάζονται στη ναυτική βάση «Κανελλόπουλος» αφού επικοινωνήσουν άμεσα με την αρμόδια στρατολογική υπηρεσία, για λήψη σχετικών οδηγιών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ), οι καλούμενοι στρατεύσιμοι πρέπει να έχουν μαζί τους κατά την κατάταξή τους, αρνητικό τεστ ανίχνευσης κορονοϊού, το οποίο πρέπει να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την πρώτη ημέρα παρουσίασής τους (ή άλλου είδους αντίστοιχη εξέταση ή έλεγχο ή μέτρο ή πιστοποιητικό, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις κατά τη διάρκεια των εξετάσεων – δοκιμασιών). Οι υπόχρεοι για κατάταξη στο Πολεμικό Ναυτικό με θετική δοκιμασία μοριακής ανίχνευσης κορονοϊού δεν μεταβαίνουν για κατάταξη, αλλά οφείλουν να αποστείλουν στο φρουραρχείο του τόπου κατοικίας τους, βεβαίωση θετικού αποτελέσματος του μοριακού ελέγχου, εντός 24 ωρών.

Στο πλαίσιο της πρόληψης, αντιμετώπισης και μείωσης της διασποράς της πανδημίας του κορονοϊού, οι καλούμενοι στρατεύσιμοι θα παραλάβουν τα σημειώματα κατάταξής τους ηλεκτρονικά, μέσω του διαδικτυακού τόπου http://www.stratologia.gr/ με χρήση κωδικών taxisnet. Οι στρατεύσιμοι που δεν διαθέτουν κωδικούς taxisnet, θα πρέπει να προβούν σε έκδοση τους, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας www.aade.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στις κατά τόπους στρατολογικές υπηρεσίες καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.stratologia.gr/.

Ι.Ι.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr