Γεννηματά: Πολλές οι παλινωδίες της κυβέρνησης

0
120

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά, χαρακτηρίζοντας «μεγάλη πρόκληση το ασφαλές άνοιγμα της οικονομίας και της κοινωνίας». Παράλληλα, κάλεσε τον πρωθυπουργό να μην κάνει τα ίδια λάθη, να αναλάβει την ευθύνη και τον κατηγόρησε για απουσία σχεδίου και πολλές παλινωδίες.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είπε πως «ανάλογα με το τι βολεύει την κυβέρνησή σας,κάθε φορά κρύβεστε είτε πίσω από τους ειδικούς και τους λοιμωξιολόγους, είτε πίσω τον κατόπιν ενεργειών μου πρωθυπουργό. Όταν πίσω από κάθε νομοθέτημα ξετρυπώνουμε λαγούς, με ρουσφέτια με εξυπηρετήσεις με διαγωνισμούς μαϊμού», είπε η Φώφη Γεννηματά.

«Οι πολίτες έχουν μνήμη και γνώση για το τι συμβαίνει στην χώρα», τόνισε η κυρία Γεννηματά και πρόσθεσε πως είναι «μεγάλη πρόκληση το ασφαλές άνοιγμα της οικονομίας και της κοινωνίας».

«Στα λόγια υποσχεθήκατε τα πάντα. Στην πράξη μόλις το Νοέμβριο προχωρήσατε στις προκηρύξεις για προσλήψεις νέου προσωπικού και αύξηση των οχημάτων στα Μέσα Μεταφοράς», ανέφερε ακόμα.

«Από τις 10 Ιουνίου είχαμε προειδοποιήσει για το δεύτερο κύμα που ερχόταν. Εσείς πιστεύατε ότι θα έρθει πολύ αργότερα. Αδιαφορήσατε και θέσατε σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Στις αρχές Οκτωβρίου επισημάναμε τους κινδύνους στη Βόρεια Ελλάδα από την επιδημία, αλλά προτιμήσατε να μην κάνετε τίποτα», υπογράμμισε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.

«Να μην επαναλάβετε τα ίδια λάθη κ. Μητσοτάκη. Δεν φταίνε πάντα οι άλλοι. Δεν φταίνε οι άνθρωποι του ΕΣΥ που το αφήσατε υποστελεχωμένο. Πρέπει κάποιος να αναλάβει την ευθύνη για αυτό που συνέβη. Όταν δεν έχεις σχέδιο, εκτίθεσαι. Οι παλινωδίες της κυβέρνησης είναι πολλές» τόνισε η Φώφη Γεννηματά.

«Δημιουργείστε εμβολιαστικά κέντρα, αξιοποιείστε την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Για να έχουμε καθαρή εικόνα τι γίνεται σε κάθε περιφέρεια», πρόσθεσε.

«Γιατί δεν εμβολιάζετε με πιο ταχείς ρυθμούς; Βρισκόμαστε στον κυκλώνα μιας σαρωτικής αλλαγής που αφορά όλο τον πλανήτη. Χρειάζεται σχέδιο και δράση σε όλα τα επίπεδα. Το εμβόλιο από μόνο του δεν αρκεί» είπε και συμπλήρωσε ότι «δεν θα σταματήσω να υπερασπίζομαι το ΕΣΥ. Κάθε καθυστέρηση κοστίζει».

Πηγή: tilegrafimanews.gr