Γεωργιάδης: Έρχεται διευρυμένο ωράριο στην εστίαση με το άνοιγμα του τουρισμού

0
166
γεωργιάδης-έρχεται-διευρυμένο-ωράρι

Γεωργιάδης: Για το άνοιγμα της εστίασης μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι «δεν επιστρέφουμε στην παλιά μας ζωή, κάνουμε ένα βήμα προς την κανονικότητα».

«Ανοίγουμε την εστίαση αλλά ο ιός δεν έχει φύγει. Το σύνθημα ότι πέρασε ο κίνδυνος δεν έχει δοθεί. Κανένας δεν θέλει να περιορίσει την ελευθερία κανενός, αλλά πρέπει να κρατηθεί ο ιός υπό έλεγχο», ανέφερε μεταξύ άλλων στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι με το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου θα ανακοινωθεί διεύρυνση του ωραρίου (σ.σ. από σήμερα τα μαγαζιά θα κλείνουν στις 22:45).

«Αναμφίβολα υπάρχουν εργαζόμενοι που μένουν σε αναστολή και ζητώ συγγνώμη, καθώς δεν έχουν όλες οι επιχειρήσεις πρόσβαση σε εξωτερικό χώρο. Είμαστε δίπλα στους ανθρώπους της εστίασης», συμπλήρωσε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι τα «κουρεμένα» ενοίκια θα ισχύσουν και τον Μάιο, με τα ίδια κριτήρια που εφαρμόστηκαν και το Απρίλιο.

Ως προς την απαγόρευση μουσικής είπε ότι ήταν απαίτηση των γιατρών, καθώς “μιλώντας πιο δυνατά εκπνέεις με μεγαλύτερη ταχύτητα τα σταγονίδια, αυξάνοντας την πιθανότητα να κολλήσει κάποιος διπλανός που έχει βγάλει τη μάσκα για να φάει”.

Επίσης διευκρίνισε ότι τα εστιατόρια που είναι στα ξενοδοχεία λειτουργούσαν όλο το διάστημα για τους ενοίκους, ενώ θα συνεχίσουν να μην λειτουργούν τα μπαρ.

Σχετικά με τα γυμναστήρια θα ανακοινωθεί πρόγραμμα στήριξης μέσω ΕΣΠΑ αναγνωρίζουμε ότι είναι σε πολύ δυσμενή θέση και θα έχουν ειδική μεταχείριση.

Για την πορεία του εμβολιασμού των νεότερων σχολίασε ότι «έβαλε τα γυαλιά στους μεγαλύτερους με νοοτροπία που κινεί την Ελλάδα μπροστά».

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr