Γεωργιάδης: Ηταν λεκτική υπερβολή μου η δήλωση για τα κλειδιά των επιχειρήσεων εστίασης

0
180

«Λεκτική υπερβολή» χαρακτήρισε τη δήλωσή του για «τα κλειδιά των επιχειρήσεων της εστίασης» ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΑΝΤΙ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε ότι η χθεσινή του απάντηση ότι όποιος εστιάτορας θέλει να του παραδώσει τα κλειδιά της επιχείρησής του, ευχαρίστως θα τα έπαιρνε, αποτελούσε «μια λεκτική υπερβολή απέναντι σε μια συνδικαλιστική υπερβολή».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει την εστίαση και υπογράμμισε ότι «διαχειριζόμαστε μια παγκόσμια συμφορά».

Γεωργιάδης: ΕΣΠΑ μόνο για την εστίαση
Ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε, επίσης, ότι αυτή τη στιγμή προετοιμάζεται πρόγραμμα ΕΣΠΑ μόνο για τους επαγγελματίες της εστίασης και παραδέχθηκε ότι τα χρήματα που πήραν από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 ήταν λιγότερα από τα αναμενόμενα και για το λόγο αυτό είναι σε συνεργασία με τον κ. Σταϊκούρα, ώστε στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 να υπάρξει ειδικός αλγόριθμος για τους επιχειρηματίες της εστίασης.

Κληθείς να σχολιάσει την τακτική του «ακορτεόν» υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα για άλλο χειρισμό και έκανε λόγο για τακτική που ακολουθούν όλα τα κράτη. Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ακόμη ότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ένα σκληρό lockdown στο μέλλον καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλάζουν συνεχώς.

Τέλος και ερωτηθείς για το ψάρεμα και το κυνήγι που είναι ακόμη σε απαγόρευση, είπε ότι ο ίδιος είχε προτείνει να ανοίξουν, αλλά η επιτροπή των ειδικών εισηγήθηκε διαφορετικά, κάτι που είναι λογικό καθώς αυτές οι δυο δραστηριότητες δεν μπορούν να μπουν ψηλά στη ιεράρχηση αυτών που πρέπει να ανοίξουν.

Πηγή: tilegrafimanews.gr