Γερμανία: «Πάγος» στον Nord Stream 2 μετά τις εξελίξεις στην Ουκρανία

0
191
γερμανία-πάγος-στον-nord-stream-2-μετά-τις-εξελ

Γερμανία: «Πάγος» στον Nord Stream 2 μετά τις εξελίξεις στην Ουκρανία

Ειδήσεις: Ο Όλαφ Σολτς δεν περίμενε να εισβάλει η Ρωσία στην Ουκρανία για να σταματήσει τον αγωγό Nord Stream 2 που θα ενώνει τη Ρωσία με τη Γερμανία, μεταφέροντας φυσικό αέριο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Όταν πριν από μερικές εβδομάδες ο νέος καγκελάριος της Γερμανίας βρέθηκε στον Λευκό Οίκο για τη συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε δηλώσει ξεκάθαρα ότι εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία θα σήμαινε το τέλος του αγωγού Nord Stream 2.

Τότε, ο Όλαφ Σολτς σχεδόν δεν είχε αντιδράσει, είχε αφήσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ να μιλά για ένα έργο που αφορούσε τη Γερμανία και κυρίως την Ευρώπη (για το οποίο επικρίθηκε έντονα η Άνγκελα Μέρκελ) και τα είχε… ακούσει.

Τώρα, φαίνεται ότι αποφάσισε να δράσει πιο άμεσα. Και μόλις μερικές ώρες αφού ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι Ρωσία αναγνωρίζει τις Δημοκρατίες του Ντονμπάς (Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ) στην ανατολική Ουκρανία, έκανε γνωστό η Γερμανία “παγώνει” τις διαδικασίες για τον αγωγό που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στην Ευρώπη.

Ουσιαστικά πρόκειται για το πρώτο μέτρο κατά της Ρωσίας που ανακοινώνεται από την Ευρώπη. Ο Όλαφ Σολτς ανακοίνωσε ότι η Γερμανία αναστέλλει την πιστοποίηση του Nord Stream 2 και πως δεν μπορεί το Βερολίνο να δώσει “πράσινο φως” σε ένα τέτοιο έργο μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Η ανακοίνωση του Γερμανού καγκελάριου ήρθε λίγο αφού ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είχε ζητήσει από τη Δύση τον άμεσο τερματισμό του Nord Stream 2.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr