Γιατί ανοίγει η εστίαση χωρίς μουσική

0
138
γιατί-ανοίγει-η-εστίαση-χωρίς-μουσική

Χωρίς μουσική θα ανοίξει η εστίαση τη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου. Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους οι ειδικοί πρότειναν να ανοίξει η εστίαση χωρίς μουσική.

“Η μουσική επιβάλλει μεγαλύτερη ένταση φωνής και προσπάθεια και επιβάλλει στους ανθρώπους να πλησιάσουν πιο κοντά για να ακουστούν και αυτό ευνοεί την μετάδοση του ιού. Αυτός είναι ο λόγος, δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος που απαγορεύεται η μουσική στην εστίαση. Δεν έχει να κάνει με τον ήχο, έχει να κάνει με το ότι οδηγούμαστε να προσαρμόσουμε τη φωνή μας”, ανέφερε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στο OPEN.

“Χωρίς μουσική δεν θα καταβάλλεται η εξτρά προσπάθεια που χρειάζεται, όταν θέλετε να μιλήσετε σε έναν χώρο που έχει δυνατή μουσική και η οποία στέλνει τα σταγονίδιά μας και μαζί με αυτά τον ιό πιο μακριά από εκεί που τα στέλνει η φυσιολογική ομιλία”, πρόσθεσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

“Αυτή είναι η επιστημονική βάση με την προτάθηκε το συγκεκριμένο μέτρο. Από εκεί και πέρα το μέτρο προτείνεται. Αν θέλει η Πολιτεία το εφαρμόζει και η κοινωνία, αν θέλει όχι. Εμείς όμως έχουμε χρέος να σας πούμε ότι με αυτό τον τρόπο θα είναι ασφαλέστερη η δραστηριότητα που ανοίγει. Με τον άλλο τρόπο δεν θα είναι ασφαλής. Υπάρχει μια παρανόηση πως το πρόβλημα είναι πίσω μας. To πρόβλημα δεν είναι πίσω μας. Είμαστε σε μια εύθραυστη πορεία βελτίωσης και σταθεροποίησης αλλά δεν είμαστε στη φάση που έχουμε ξεπεράσει τελείως το πρόβλημα και τα έχουμε αφήσει όλα πίσω μας”, είπε ακόμα ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr