Γιατί καθυστερεί η προκήρυξη ΟΑΕΔ για ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ 2022!

0
92
γιατί-καθυστερεί-η-προκήρυξη-οαεδ-για

Γιατί καθυστερεί η προκήρυξη ΟΑΕΔ για ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ 2022!

Ειδήσεις: Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η καθυστέρηση στην έκδοση της ΚΥΑ για το πρόγραμμα ΟΑΕΔ Κοινωφελής Εργασία, οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η κατανομή των θέσεων ανά Δήμο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Θυμίζουμε ότι το σχετικό ΦΕΚ έχει δημοσιευθεί από τον Δεκέμβριο του 2021 και ο ΟΑΕΔ καταρτίζει τη Δημόσια Πρόσκληση, η οποία, όπως έλεγαν οι πληροφορίες, θα βγει προς τις αρχές Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πηγές, καταβάλλονται προσπάθειες από τον ΟΑΕΔ και το Υπουργείο Εργασίας να ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων για την κοινωφελή εργασία.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), το νέο πρόγραμμα για την Προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 25.000 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων, προβλέπει αποδοχές με βάση τον νέο κατώτατο μισθό και θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις μέσα στον Φλεβάρη 2022.

Παρότι η προκήρυξη για την υποβολή αιτήσεων αναμενόταν να βγει στις αρχές του 2022, η διαδικασία φαίνεται να αργεί, γιατί γίνεται από το Υπουργείο Εργασίας η διασταύρωση των προσφερόμενων θέσεων, έτσι ώστε σε περίπτωση που δεν υπάρχουν ειδικότητες που οι Δήμοι ζητούν, οι θέσεις να καλυφθούν με άλλες ειδικότητες προκειμένου να μη μείνουν κενές θέσεις στο πρόγραμμα.

Δικαιούχοι είναι μόνο εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

ΟΑΕΔ Κοινωφελής Εργασία: Προγράμματα & Ποσά επιδότησης

Η αίτηση θα γίνει με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr.

Μάλιστα, ο ΟΑΕΔ είναι έτοιμος μόλις δημοσιευθεί η ΚΥΑ να ξεκινήσουν άμεσα οι αιτήσεις από τους ανέργους.

Οι αιτήσεις εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν αμέσως μετά την προκήρυξη.

Στην συνέχεια, θα ανακοινωθεί ο προσωρινός πίνακας των αποτελεσμάτων, θα γίνουν οι ενστάσεις και θα βγει ο οριστικός Πίνακας των 25.000 ωφελουμένων.

Το 2022 θα γίνουν οι 25.000 προσλήψεις στους δήμους μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ.

Τα νέα προγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ περιλαμβάνουν δράσεις απασχόλησης για:

-20.000 νέους ανέργους για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας (για 7 μήνες, 100% επιδότηση).

-10.000 μακροχρόνια άνεργους άνω των 45 ετών σε περιοχές θύλακες υψηλής ανεργίας (12-18 μήνες, 653-746 ευρώ μηνιαία επιδότηση).

-10.000 άνεργους που αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια στην ένταξη ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας (12-24 μήνες, 700-750 ευρώ μηνιαία επιδότηση).

-5.000 άνεργους στους τομείς της πράσινης οικονομίας, με έμφαση στις γυναίκες (15 μήνες, 700 ευρώ μηνιαία επιδότηση).

-4.000 άνεργους για δημιουργία επιχειρήσεων στην ψηφιακή οικονομία (12 μήνες, 14.800 ευρώ επιδότηση).

-3.400 ανέργους στο πλαίσιο της απολιγνιτοποίησης (12-18 μήνες, έως 933 ευρώ μηνιαία επιδότηση).

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr