Γιούνκερ για το τρέμουλο της Μέρκελ

0
112
γιούνκερ-για-το-τρέμουλο-της-μέρκελ

Το τρέμουλο της Άνγκελα Μέρκελ σόκαρε το φθινόπωρο του 2019. Ο επί σειρά ετών πολιτικός συνοδοιπόρος της στην Ευρώπη, ο Zαν-Κλοντ Γιούνκερ λύνει τώρα το αίνιγμα του τρέμουλου της Γερμανίδας καγκελαρίου.

Η Μέρκελ κυβέρνησε τη Γερμανία για 16 χρόνια και κατάφερε με τους ελιγμούς της να ξεπεραστούν πολλές κρίσεις, άλλωστε είναι γνωστή για την αντοχή και την επιμονή της. Όμως, το φθινόπωρο του 2019, αυτή η εικόνα απέκτησε ρωγμές.

Όλοι θυμούνται τις εικόνες με την Μέρκελ να τρέμει για ορισμένα λεπτά κατά τη διάρκεια επίσημων επισκέψεων και συνεντεύξεων Τύπου.

Στο ντοκιμαντέρ του δικτύου RTL «Άνγκελα Μέρκελ – Η πορεία της, τα μυστικά της και το μέλλον της», ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ μεταφέρει τα λόγια που του είχε πει η Γερμανίδα καγκελάριος μετά το δεύτερο επεισόδιο που της συνέβη ενώ στεκόταν:

«Φοβάμαι τώρα ότι αυτό θα συμβεί ξανά και ξανά. Της ήταν πολύ ενοχλητικό να πρέπει να κάθεται για ένα ορισμένο διάστημα όταν υποδεχόταν επισκέπτες ξένων κρατών. Ο βασικός λόγος, ωστόσο, δεν ήταν ψυχολογικός ή διανοητικός, αλλά μάλλον μια λανθάνουσα υπερκόπωση. Αυτή η γυναίκα εργαζόταν 17 και 18 ώρες την ημέρα, ούτε και οι πιο έμπειροι άνδρες δεν το αντέχουν αυτό».

Είναι γνωστό ότι η Μέρκελ τα καταφέρνει και με λίγο ύπνο και ότι διαπραγματεύεται επί ώρες. Διαπραγματευόταν, για παράδειγμα, με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων κατά την κρίση του κορωνοϊού μέχρι αργά το βράδυ.

Η ίδια είπε κάποτε ότι μπορεί να αποθηκεύσει ύπνο, όπως μια καμήλα μπορεί να το κάνει με το νερό.

«Την έχω ζήσει σε πολλές νυχτερινές διαπραγματεύσεις, ήταν γεμάτη ενέργεια. Πρέπει να το κατέχει αυτό κανείς στη διεθνή πολιτική, να μπορεί να παίρνει ένα σύντομο ύπνο για έχει απόθεμα ενέργειας» είπε ο Γιούνκερ.

Τι θα θυμάται ο Γιούνκερ από την καγκελάριο Μέρκελ;

«Μερικές φορές με παρηγορούσε όταν ήμουν στα όρια της απελπισίας. «Μου έλεγε: Ζαν Κλοντ, η δύναμη βρίσκεται στην ηρεμία».

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr