Γηροκομείο στα Ιωάννινα: Όλοι οι ηλικιωμένοι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό

0
213

Όλοι οι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται στον οίκο ευγηρίας, διαγνώσθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ θετικοί διαγνώσθηκαν και πολλοί εργαζόμενοι.

Οι ηλικιωμένοι διακομίστηκαν στις Μονάδες Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Ιωαννίνων, Ηγουμενίτσας και Άρτας.

Για την υπόθεση υπάρχει έρευνα από τον εισαγγελέα κατόπιν αιτήματος από το διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Συνολικά, οι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται στο γηροκομείο είναι 56.

Νωρίτερα ο ιδιοκτήτης του ιδιωτικού γηροκομείου έκανε έκκληση προς κάθε αρμόδιο για την άμεση ανάγκη που υπάρχει προκειμένου να βρεθεί τρόπος μεταφοράς των ηλικιωμένων σε νοσοκομείο, με δεδομένο ότι σημαντικός αριθμός εργαζομένων του ιδιωτικού κέντρου φροντίδας των ηλικιωμένων έχει βρεθεί θετικός και δεν μπορούν να καλυφθούν ούτε οι στοιχειώδεις ανάγκες για σίτιση.

«Έχουμε πλήρη αδυναμία προστασίας των ηλικιωμένων. Είναι βαριά περιστατικά, άνθρωποι που υποστηρίζονται με οξυγόνο… Μέσα σε τρεις μέρες καταρρεύσαμε. Αυτή την στιγμή είμαστε σε απόγνωση. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Είμαστε σε τραγική κατάσταση.. Κάποιοι θα πρέπει να μεριμνήσουν και να βοηθήσουν», ανέφερε ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου στο Epiruspost.

Ακόμα, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου και την Πολιτική Προστασία για την υποστήριξη.

Πηγή: tilegrafimanews.gr