Γλυφάδα: Κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων !

0
87
γλυφάδα-κατακόρυφη-αύξηση-των-κρουσμ

Συναγερμός έχει σημάνει στη Γλυφάδα, καθώς καταγράφεται κατακόρυφη αύξηση στα κρούσματα κορωνοϊού.

H ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, ειδικά σε περιοχές των νοτίων προαστίων της Αττικής, θορύβησε πολλούς πολίτες οι οποίοι προσήλθαν στα σημεία όπου κινητά συνεργεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) διενεργούν δωρεάν rapid test.

Ο Δήμος Γλυφάδας με ανακοίνωση του κάνει λόγο για «κατακόρυφη αύξηση στα κρούσματα» και τονίζει ότι το ποσοστό των θετικών τεστ στην πόλη έφτασε σήμερα «στο 8,49%, το υψηλότερο από την αρχή της πανδημίας».

Μεταξύ 318 διαγνωστικών ελέγχων που διενεργήθηκαν από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ στο χώρο του πάρκινγκ μπροστά στο Δημαρχείο Γλυφάδας, βρέθηκαν 27 θετικοί στον κορωνοϊό και παραπέμφθηκαν για περαιτέρω έλεγχο μέσω μοριακού τεστ.

«Ο Δήμος Γλυφάδας βρίσκεται σε επιφυλακή και εγρήγορση. Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου και την αγαστή συνεργασία του ΕΟΔΥ, με την πολύτιμη αρωγή του αρμοδίου Αντιδημάρχου Υγείας Νίκου Βρυζίδη και τον συντονισμό του αρμοδίου για τη Δημοτική Αστυνομία Αντιδημάρχου Σπύρου Δήμου γίνεται εφικτή η καθημερινή διενέργεια δωρεάν rapid test στην πόλη μας, από κινητή μονάδα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Η έγκαιρη διάγνωση και η καραντίνα μπορούν να προλάβουν την περαιτέρω διασπορά στην κοινότητα», αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Γλυφάδας.

«Παρότι καλοκαίρι, δεν πρέπει κανείς μας να εφησυχάζει. Ο ιός είναι εδώ και πρέπει όλοι μαζί να προλάβουμε και να αποφύγουμε τα χειρότερα», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου και καλεί τους πολίτες «να ανταποκριθούν και να υποβληθούν σε αυτή τη σύντομη εξέταση, ώστε να υπάρχει η καλύτερη δυνατή εικόνα του επιδημιολογικού φορτίου και σωστή ιχνηλάτηση στην πόλη μας».

Η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ βρίσκεται καθημερινά στη Γλυφάδα για πέντε ώρες, από τις 8 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

Ειδικότερα:

– Πέμπτη 8/7: Δρόμος Ποιητών, Λαμπράκη και Μεταξά
– Παρασκευή 9/7: Υπαίθριο πάρκινγκ μπροστά στο Δημαρχείο
– Σάββατο 10/7: Γ΄ Μαρίνα
– Κυριακή 11/7: Δ΄ Μαρίνα

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr