Γλυκά Νερά: «Δεν είχα προσχεδιάσει τίποτα – Απουσιάζουν οι ενδείξεις ενοχής μου»

0
111

Τι αναφέρει στο υπόμνημά του – Ζητεί συγγνώμη για την πράξη του, αλλά επιμένει στην προσπάθεια ενοχοποίησης της Καρολάιν – «Κατέστρεψα τη ζωή και την οικογένειά μου» αναφέρει

Πιστός στην προανακριτική του απολογία και συνεχίζοντας να ενοχοποιεί, εμμέσως πλην σαφώς τη νεκρή Καρολάιν, έμμεινε ενώπιον του ανακριτή ο 33χρονος ο συζυγοκτόνος των Γλυκών Νερών, όπως προκύπτει από τα όσα αναφέρει από το ολιγοσέλιδο υπόμνημα που κατέθεσε σήμερα ενώπιον του δικαστικού λειτουργού κατά τη διάρκεια της πεντάωρης απολογίας του.

Μάλιστα, στο υπόμνημά του υποστηρίζει ότι απουσιάζουν οι ενδείξεις για την ενοχή του όσον αφορά στα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται! Ζητεί, δε, συγνώμη εκ νέου για τις πράξεις του, δηλώνει μετανιωμένος και υποστηρίζει ότι τα εγκλήματά του δεν ήταν προμελετημένα. Παραλείπει, ωστόσο, να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στα στοιχεία της δικογραφίας που καταδεικνύουν προπαρασκευαστικές πράξεις και δεν αφιερώνει ούτε μια λέξη για τους θεατρινισμούς του μετά το έγκλημα. Το μόνο που αναφέρει είναι πως: «Θα ήθελα να επισημάνω ότι σκέψη μου και γνώμονας για ό,τι μετέπειτα συνέβη ήταν η μονάκριβη κόρη μου». Ακόμη, ο 33χρονος υποστηρίζει στο υπόμνημά του πως «έτερα γεγονότα πυροδότησαν την κατάσταση» και ότι «τίποτα δεν είχε προαποφασιστεί», επιχειρώντας, κατά αυτόν τον τρόπο, να καταδείξει ότι η δολοφονία της Καρολάιν έγινε εν θερμώ χωρίς να υπάρχει κανένας προσχεδιασμός από τον ίδιο.

«Έχω μετανιώσει πραγματικά για την πράξη μου αυτή. Κατέστρεψα τη ζωή μου και την οικογένειά μου. Έχω πλήρη γνώση πως η συγνώμη είναι μια πολύ μικρή λέξη και σε καμία περίπτωση δεν αρκεί για να απαλύνει το πόνο που προκάλεσα» αναφέρει στο υπόμνημά του και συνεχίζει εξιστορώντας τη γνωριμία του με την 20χρονη και το γάμο του που ακολούθησε το 2018.

Προφυλακιστέος ο Αναγνωστόπουλος

Αναφέρει χαρακτηριστικά στο υπόμνημά του: Η γνωριμία μου με την Καρολάιν άρχισε το καλοκαίρι του 2017 στην Αλόννησο, όπου η μητέρα μου είχε διοριστεί ως καθηγήτρια. Εγώ στο νησί έζησα από τα δέκα έως τα 14 μου έτη όπου και αγοράσαμε ένα σπίτι με την ιδιότητα της θερινής κατοικίας οπότε και επισκεπτόμουν το νησί συχνά. Η Καρολάιν έμεινε μόνιμα στο νησί, όπου και ήτο μαθήτρια. Εγώ εργαζόμουν ως πιλότος ελικοπτέρου σε ιδιωτική εταιρεία και ως εκ τούτου επισκεπτόμουν αρκετά συχνά με το ελικόπτερο – αλλά και με οιονδήποτε άλλο τρόπο – το νησί για να τη δω. Αποφασίσαμε να παντρευτούμε το Σεπτέμβριο του 2018 και ο γάμος πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουλίου 2019, ανήμερα της επετείου της γνωριμίας μας στη Πορτογαλία. Το σπίτι μας στα Γλυκά Νερά το επιλέξαμε τον Απρίλιο του 2019, πριν το γάμο μας και αρχίσαμε να κατοικούμε εκεί από τον Ιούνιο».

Δηλώσεις δικηγόρου ευελπίδων

Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος αναφέρεται στη γέννησή της μικρής Λυδίας. Έκτοτε υποστηρίζει άρχισε η συμπεριφορά της γυναίκας του «σταδιακά να μεταβάλλεται».

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Λίγες εβδομάδες αφού παντρευτήκαμε η Καρολάιν έμεινε έγκυος. Η ιδέα αυτού του παιδιού θα ολοκλήρωνε την οικογένεια και την ευτυχία μας. Δυστυχώς στους τρεις μήνες εγκυμοσύνης η Καρολάιν απέβαλλε και έκτοτε η συμπεριφορά της άρχιζε σταδιακά να μεταβάλλεται. Το Φθινόπωρο του ίδιου έτους μένει για δεύτερη φορά έγκυος στη Λυδία μας ( ….). Όπως κάθε γονιός νιώθει αμέριστη αγάπη για το παιδί του έτσι και μένα η Λυδία ειδικά και μετά τις περιπέτειες της υγείας της είναι το πιο σημαντικό πρόσωπο στον κόσμο και η αγάπη που νιώθω για αυτή δεν μου είναι δυνατόν να τη περιγράφω με λόγια. Όπως προανέφερα καταλυτικό γεγονός στην αλλαγή της συμπεριφοράς της Καρολάιν υπήρξε η απώλεια της πρώτης μας εγκυμοσύνης. Από εκείνο το χρονικό σημείο άρχισε να παρουσιάζει επιθετικές εξάρσεις και ξεσπάσματα απέναντί μου. Για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε την εν λόγω κατάσταση της πρότεινα να επισκεφθούμε μια ψυχολόγο προκειμένου να σώσουμε την οικογένειά μας. Στην αρχή η Καρολάιν δέχθηκε και ήταν τυπική απέναντι στις συνεδρίες, όμως σταδιακά άρχισε να βρίσκει διάφορες δικαιολογίες και εν τέλει τη σταμάτησε. Η ψυχολογία της παρουσίαζε συνεχώς μεταπτώσεις. Ως προς τη μέρα του τραγικού γεγονότος το οποίο αναλυτικά περιέγραψα και στις αστυνομικές αρχές κατά το στάδιο της προανάκρισης, θα ήθελα να αναφέρω ουδέποτε το είχα προσχεδιάσει και δεν υπήρχε κανένα απολύτως κίνητρο. Έτερα γεγονότα πυροδότησαν την κατάσταση, καθώς τίποτα δεν είχε προαποφασιστεί. Και πάλι ζητώ συγνώμη και θα ήθελα να επισημάνω ότι σκέψη μου και γνώμονας για ό,τι μετέπειτα συνέβη ήταν η μονάκριβη κόρη μου».

Πορεία γυναικοκτονία

Νομικοί ισχυρισμοί

Σε ό,τι αφορά στους νομικούς ισχυρισμούς ο 33χρονος υποστηρίζει το υπόμνημα του πως: «Απουσιάζουν οι ενδείξεις ενοχής μου για τα αδικήματα που κατηγορούμαι, που είναι η πρώτη και η ουσιωδέστερη από τις προϋποθέσεις του νόμου που πρέπει να συντρέχει για να είναι δυνατόν να επιβληθεί η προσωρινή κράτηση μου».

Ακόμη στο υπόμνημά του αναφέρει πως: «Ουδεμία προπαρασκευαστική ενέργεια έχω πράξει για να διευκολύνω τη φυγή μου αλλά αντιθέτως οποτεδήποτε εκλήθην από τις αρχές παρουσιάστηκα αυτοβούλως και αμέσως χωρίς να δημιουργήσω το παραμικρό πρόβλημα ή να παρακωλύσω τη ποινική διαδικασία. Επίσης ουδέποτε στο παρελθόν υπήρξα φυγόποινος ή φυγόδικος, έχω μόνιμο και σταθερό εισόδημα και σε καμία περίπτωση δεν βαρύνομαι με παραβίαση περιορισμών διαμονής ή απόδραση ούτε αμετάκλητες καταδίκες για ομοειδείς ή και άλλες αξιόποινες πράξεις».

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr