Gov.εμβόλιο ΤΩΡΑ – ΕΣΠΑ προγράμματα 2021

0
29
gov-εμβόλιο-τωρα-εσπα-προγράμματα-2021

Gov.εμβόλιο ΤΩΡΑ – ΕΣΠΑ προγράμματα 2021 – Πώς θα κλείσετε ραντεβού.

Ειδήσεις: Ανεβαίνει κι άλλο ο ρυθμός των εμβολιασμών στη χώρα. Από την Τετάρτη έχουν ανοίξει τα ραντεβού με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια για την ηλικιακή ομάδα 18 έως 24 ετών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafima.gr

Ωστόσο, η νέα σύσταση από τους επιστήμονες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού σχετικά με τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca δημιουργεί προβλήματα στην επιχείρηση εμβολιασμού των πολιτών.

Παρότι οι επικαιροποιήσεις των συστάσεων εμβολιασμού – με βάση τα νεότερα κάθε φορά δεδομένα- θεωρούνται αναπόσπαστο κομμάτι των επιστημονικών αποφάσεων της Επιτροπής, δημιουργούν προβληματισμό και φόβους σε στελέχη της «Ελευθερίας» ότι θα δημιουργήσουν σύγχυση στους πολίτες ή και θα κλονίσουν περαιτέρω την εμπιστοσύνη τους στο συγκεκριμένο εμβόλιο.

Όσον αφορά τα άτομα ηλικίας κάτω των 60 χρόνων, δηλαδή ουσιαστικά τα άτομα ηλικίας 30-59 ετών -αφού η ηλικιακή ομάδα 18-29 δεν έχει πρόσβαση σε αυτό το εμβόλιο- τα οποία είχαν κλείσει το ραντεβού τους για την 1η δόση του εμβολιασμού τους με AstraZeneca, αυτά αποκτούν πλέον δυνατότητα επιλογής / αλλαγής εμβολίου.

Η Επιτροπή συστήνει την επιλογή άλλου εμβολίου, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει μικρή καθυστέρηση στον ήδη προγραμματισμένο εμβολιασμό τους, στηριζόμενη στην καλή επιδημιολογική εικόνα της χώρας και το χαμηλό ιικό φορτίο. Σημειώνεται ότι η σύσταση αφορά περίπου 1.300 άτομα ηλικίας κάτω των 60 ετών που έχουν προγραμματίσει ραντεβού εμβολιασμού για πρώτη δόση με AstraZeneca.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει, όπως εξήγησε ο γενικός γραμματέας, Μάριος Θεμιστοκλέους, πως θα λάβουν ενημερωτικό μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο (sms) για την απόφαση της Επιτροπής και τη σύσταση αν θέλουν να αλλάξουν εμβόλιο.

«Πρόκειται για σύσταση, όχι για απαγόρευση. Δηλαδή, αν κάποιος πολίτης επιθυμεί για λόγους υψηλού ιικού φορτίου εκεί που εργάζεται ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο να κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca, αυτό επιτρέπεται και μπορεί να κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca» εξήγησε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Οι προγραμματισμένες δεύτερες δόσεις για όσους είναι κάτω των 60 ετών θα πραγματοποιηθούν κανονικά με το ίδιο εμβόλιο. Δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στην ασφάλεια του εμβολίου, η Επιτροπή, όπως είπε η Μαρία Θεοδωρίδου, διατηρεί τη σύσταση για τη δεύτερη δόση σε όλα τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί ήδη με την 1η δόση με το εμβόλιο της AstraZeneca, δεδομένου ότι «ο κίνδυνος της σπάνιας ανεπιθύμητης ενέργειας θρόμβωσης με θρομβοπενία είναι εξαιρετικά σπάνιος στη 2η δόση – είναι μόλις 1,3 περιστατικά ανά 1 εκατομμύριο δόσεις εμβολίων» εξήγησε. Την 1η δόση έχουν ήδη λάβει έχοντας προγραμματίσει παράλληλα τη 2η δόση του εμβολιασμού τους περίπου 470.000 πολίτες.

Ακόμα, όπως επεσήμανε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, στις 270.000 δεύτερες δόσεις εμβολίου AstraZeneca, που έχουν χορηγηθεί στη χώρα μας, δεν έχει καταγραφεί κάποια ανεπιθύμητη ενέργεια.

Ωστόσο, η ανησυχία και η επιφύλαξη των πολιτών απέναντι στο συγκεκριμένο εμβόλιο αποτυπώνεται στα ποσοστά των ακυρώσεων ραντεβού: σύμφωνα με τα στοιχεία, παρότι χαμηλό το ποσοστό των ακυρώσεων εμβολιασμού με AstraZeneca (1,89%) είναι σχεδόν τετραπλάσιο από τα αντίστοιχα ποσοστά για τα εμβόλια Pfizer και Moderna, 0,5% και 0,45% αντίστοιχα.

Στο πλαίσιο αυτό και προς αποφυγή της ενίσχυσης του τείχους επιφυλάξεων για τα εμβόλια, ανοίγεται ένα «παράθυρο» για τους 470.000 πολίτες που αναμένουν το ραντεβού τους με τη 2η δόση για την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, από τη Δευτέρα 21 Ιουνίου, όσοι εκδήλωσαν σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες μετά την πρώτη δόση του εμβολίου AstraZeneca, όπως θρομβώσεις, ή όσοι πάσχουν από ειδικά ιατρικά προβλήματα, αποκτούν τη δυνατότητα αίτησης στην αρμόδια Επιτροπή για έγκριση διαφορετικού εμβολίου στη δεύτερη δόση. Το σχετικό αίτημα θα υποβάλλεται από τον θεράποντα ιατρό τους.

Αρμόδιες πηγές, πάντως, δεν αποκλείουν να σηκωθεί…κύμα αιτήσεων για έγκριση άλλου εμβολίου από πολίτες ηλικίας κάτω των 60 χρόνων παρότι τα επιστημονικά δεδομένα σχετικά με τον συνδυασμό εμβολίων στις δύο δόσεις, mix and match εμβολίων όπως λέγεται, δεν θεωρούνται επαρκή ακόμη. Όπως υπογράμμισε η κυρία Θεοδωρίδου, δεν είναι γνωστό σε βάθος χρόνου το ανοσολογικό αποτέλεσμα, γι αυτό συστήνεται η συνέχιση του εμβολιασμού με το ίδιο σκεύασμα που χορηγήθηκε κατά την 1η δόση.

Ανοίγει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια για τους 18-24
Αύριο, Τετάρτη 16 Ιουνίου, ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα των πολιτών 18-24 χρόνων και με τα τρία διαθέσιμα εμβόλια (Pfizer, Johnson&Johnson, Moderna), ολοκληρώνοντας έτσι τη διαδικασία προτεραιοποίησης για τον ενήλικο πληθυσμό, ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Η επιχείρηση «Ελευθερία» των 7 περίπου εκατομμυρίων εμβολιασμών –πάνω από 40,5% με μία δόση και περισσότερο από 27% για ολοκληρωμένους εμβολιασμούς–, υψώνει γοργά το τείχος ανοσίας που, κατά την εκτίμηση του κ. Θεμιστοκλέους, θα έχει αγγίξει το επιθυμητό 60% στα τέλη καλοκαιριού με αρχές Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Γραμματέα για κάθε εταιρεία:

-Με το εμβόλιο της Pfizer έχουν πραγματοποιηθεί 4.943.682 εμβολιασμοί (αναμένονται για το τρέχον θερινό τρίμηνο άλλες 4.880.070 δόσεις -2.212.000 τον Ιούνιο, 1.555.000 τον Ιούλιο και περίπου 1.113.070 τον Αύγουστο)

-Με το εμβόλιο της AstraZeneca έχουν γίνει 1.067.533 εμβολιασμοί

-Με το εμβόλιο της Moderna 685.416 εμβολιασμοί

-Με το εμβόλιο της Johnson&Johnson 162.276 εμβολιασμοί και αναμένονται από την εταιρεία 152.000 δόσεις μέσα στον Ιούνιο.
Αναφορικά με όσους έχουν νοσήσει με covid-19, η σύσταση της Επιτροπής είναι να γίνεται μία δόση μέσα σε 6 μήνες μετά την ημερομηνία νόσησης –με τη δυνατότητα απόκτησης πιστοποιητικό εμβολιασμού. Υπενθυμίζεται ότι όσοι νόσησαν κάνουν μία δόση του εμβολίου, προγραμματίζοντάς την το νωρίτερο έξι μήνες μετά τη θετική διάγνωση. Εξαίρεση αποτελούν οι πολίτες με πολύ σοβαρά υποκείμενα νοσήματα για τους οποίους συστήνεται να εμβολιάζονται και με τις δύο δόσεις. Οσοι νόσησαν είτε πριν την πρώτη δόση είτε μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης πρέπει να ακυρώνουν μόνοι τους τα ραντεβού και να τα επαναπρογραμματίζουν αφού παρέλθουν έξι μήνες.

Επιπροσθέτως, τη 2η δόση στην Ελλάδα θα μπορούν να κάνουν όσοι έλαβαν την 1η στο εξωτερικό, με μια απλή επίσκεψη σε ΚΕΠ και προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Οι εμβολιασμοί κατ’ οίκον
Μια σημαντική ακόμη εξέλιξη αφορά τα άτομα με κινητική αναπηρία και τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς με το εμβόλιο της Johnson&Johnsons, για τα οποία ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε πως βρίσκονται στην τελική φάση του σχεδιασμού με πιθανή έναρξη τέλη του μήνα ή αρχές Ιουλίου. Στο εγχείρημα θα συμμετάσχουν και όσοι ιδιώτες γιατροί δηλώσουν συμμετοχή με αμοιβή από το κράτος και καμία επιβάρυνση για τους πολίτες.

Οι εμβολιασμοί κατ’ οίκον θα γίνονται από ιδιώτες ιατρούς οι οποίοι θα δηλώσουν συμμετοχή σε πλατφόρμα που θα αναρτηθεί τις επόμενες ημέρες, εξήγησε ο γενικός γραμματέας.

Οι ιδιώτες ιατροί θα παραλαμβάνουν τα εμβόλια τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας και διασφάλισης ποιότητας και θα προβαίνουν σε εμβολιασμούς πιστοποιώντας ότι τα άτομα πληρούν τα κριτήρια.

Ο εμβολιασμός των πολιτών θα γίνεται δωρεάν και οι ιατροί θα αμείβονται από το κράτος. Ακόμα, οι εμβολιασμοί θα μπορούν να γίνονται και στα ιατρεία, για εξοικονόμηση δόσεων καθώς παραμένει η δυσκολία άντλησης πέντε δόσεων από ένα φιαλίδιο.

Οι ιατροί που θα συμμετάσχουν θα ανακοινωθούν, προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί τους και να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους.

Gov.εμβόλιο ΤΩΡΑ – ΕΣΠΑ προγράμματα 2021 – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε.

Από 5.000 ευρώ έως 30.000 ευρώ θα μπορούν να λάβουν μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις τα επενδυτικά σχέδια των οποίων ενταχθούν σε νέα δράση του ΕΣΠΑ για την αναβάθμιση της λειτουργίας τους βάσει των αρχών της ενεργειακής απόδοσης και του βιοκλιματικού σχεδιασμού (Athens Business Green Toolkit).

Η δράση άνοιξε στις 5 Μαΐου, θα παραμείνει ανοικτή έως τις 6 Αυγούστου και αφορά επιχειρήσεις που ασκούν οικονομική δραστηριότητα στο ιστορικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων, όπως έχει προσδιορισθεί ως περιοχή παρέμβασης στην εγκεκριμένη ΟΧΕ ΣΒΑΑ της Αθήνας.

Ο συνολικός αριθμός των επιχειρήσεων που εδρεύουν εντός των διοικητικών της ορίων του Δήμου Αθηναίων ανέρχεται σε περίπου 21.000 (εξαιρουμένων των ατομικών επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών).

Οι επιχειρήσεις αυτές καλύπτουν ιδιαίτερα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, καθώς συμβάλλουν στη διαμόρφωση του προϊόντος για τους 72 εκ των 99 συνολικά κλάδων άσκησης οικονομικής δραστηριότητας της ελληνικής οικονομίας.

Επίσης, προκύπτει ότι η τοπική οικονομία της Αθήνας, βασίζεται στη μικρή επιχείρηση δεδομένου ότι πάνω από το 90% των νομικών προσώπων που εδρεύουν εντός των διοικητικών της ορίων ανήκει στην κατηγορία των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Σκοπός της δράσης είναι οι εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων να καταναλώνουν όσο το δυνατόν λιγότερη ενέργεια, να είναι φιλικές προς το περιβάλλον, να προσφέρουν την απαιτούμενη ασφάλεια και άνεση στους χρήστες, να ενσωματώνουν σύγχρονα στοιχεία λειτουργίας με αξιοποίηση της καινοτομίας, ώστε να εξασφαλίζουν βελτιωμένες εσωτερικές συνθήκες λειτουργίας, ενώ συγχρόνως να προάγουν την περιβαλλοντική αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος συνολικά.

Η αίτηση χρηματοδότησης υποβάλλεται από τους υποψηφίους δυνητικούς Δικαιούχους υποχρεωτικά ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) www.ependyseis.gr/mis κάνοντας χρήση του τυποποιημένου στο ΠΣΚΕ Εντύπου Υποβολής Αίτησης Χρηματοδότησης. Αιτήσεις χρηματοδότησης στις οποίες δεν έχουν συμπληρωθεί όλα τα υποχρεωτικά προς συμπλήρωση πεδία του ΠΣΚΕ, δεν θα είναι δυνατό να υποβληθούν.

Στην περίπτωση που το επενδυτικό σχέδιο θα έχει προϋπολογισμό μεγαλύτερο των 30.000 ευρώ, το υπερβάλλον ποσό θα θεωρείται ιδιωτική συμμετοχή 100% για την υλοποίηση του σχεδίου.

Στην περίπτωση αυτή, παρόλο που οι υπερβάλλουσες δαπάνες δεν επιχορηγούνται, αντικείμενο αξιολόγησης και παρακολούθησης-ελέγχου αποτελεί το σύνολο του επενδυτικού σχεδίου συμπεριλαμβανομένου και του υπερβάλλοντος κόστους.

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει:

– να έχουν τουλάχιστον τρεις πλήρεις κλεισμένες διαχειριστικές χρήσεις δωδεκάμηνης διάρκειας.

– να διαθέτουν τουλάχιστον έναν εκ των επιλέξιμων ΚΑ∆ επένδυσης, ως ενεργή κύρια ή δευτερεύουσα δραστηριότητα, καθ’ όλη τη διάρκεια των τριών αυτών τελευταίων διαχειριστικών χρήσεων

– και να κατατάσσονται με τον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ) σε κατηγορία ενεργειακής απόδοσης μικρότερης ή ίσης της Δ’ βάσει του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ), το οποίο έχει εκδοθεί μετά την 26/11/2017.

Η περιοχή παρέμβασης περικλείεται από τις παρακάτω οδούς: Αγ. Μελετίου, Ι. Δροσοπούλου, Φωκίωνος Νέγρη, Ζακύνθου, Κυψέλης, Μαυροματαίων, Βασ. Ηρακλείου, Μπουμπουλίνας, Στουρνάρη, Αραχώβης, Εμ.Μπενάκη, Ακαδημίας, Λεωφ. Βασ. Σοφίας, Ηρώδου Αττικού, Λεωφ. Βασιλέως Γεωργίου Β, Μελεάγρου, Ησιόδου, Λεωφ. Βας. Κωνσταντίνου, Λεωφ. Αρδηττού, Καλλιρρόης, Βρύγου, Θαρύπου, Ντούρμ, Φιλίνου, Ευρυδάμαντος, Κράτητος, Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου, Εφέσου, Λεωφ. Συγγρού, Λαγουμιτζή, Αλ. Πάντου, Οδυσ.Ανδρούτσου, Φαλήρου, Μακρυγιάννη, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Λεωφ. Βασ. Αμαλίας, Πιττακού, Περιάνδρου, Μονής Αστεριού Τσαγκάρη, Τσάτσου, Φιλελλήνων, Μητροπόλεως, Πλ. Μοναστηρακίου, Άρεως, Αδριανού, Αγ. Ασωμάτων, Απ. Παύλου, Ηρακλειδών, Θεσσαλονίκης, Αιγηίδων, Πανδώρου, Χαμοστέρνας, Αγ. Σοφίας, Χρυς. Σμύρνης, Ταύρου, Μαινεμένης, Κωνσταντινουπόλεως, Θ. Δηληγιάννη, Δομοκού, Σεπολίων, Λιοσίων, Πλ. Αττικής, Αδμηττού, Αγ. Μελετίου.

Τι χρηματοδοτείται

-Παρεμβάσεις επί του κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου για εξοικονόμηση ενέργειας

-Εξοπλισμός για εξοικονόμηση ενέργειας ή/και προστασία του περιβάλλοντος\-0Πιστοποίηση συστημάτων ενεργειακής διαχείρισης (πρότυπο ISO 50001)

– Δαπάνες Τεχνικών Μελετών / Κατάρτισης / Παρακολούθησης επενδυτικού σχεδίου

– Υπηρεσίες συμβούλων για την παρακολούθηση του επενδυτικού σχεδίου, τεχνικών μελετών που απαιτούνται για την υλοποίηση της επένδυσης, μελετών για τη λήψη πιστοποιητικών διασφάλισης ποιότητας.

Ο κύβος ερρίφθη για τα αναδρομικά 2021 για συντάξεις ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ – ΕΦΚΑ εισφορές

Voucher 200 ευρώ β’ κύκλος – ΟΑΕΔ προγράμματα : Όλα τα ΝΕΑ

Συντάξεις και πληρωμή Ιουλίου 2021 : ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, ΕΦΚΑ – ΟΠΕΚΕΠΕ

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr