ΓΣΕΒΕΕ: Τα μέτρα υπολείπονται σημαντικά σε σχέση με τις ανάγκες επιχειρήσεων και νοικοκυριών

0
94
γσεβεε-τα-μέτρα-υπολείπονται-σημαντι

ΓΣΕΒΕΕ: Τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κ. Σκρέκας, υπολείπονται σημαντικά του αυξημένου ενεργειακού κόστους που καλούνται να…

πληρώσουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), με αφορμή τις σημερινές εξαγγελίες της κυβέρνησης, για παροχή επιδοτήσεων σε ρεύμα και φυσικό αέριο.

Συγκεκριμένα, η ΓΣΕΒΕΕ αναφέρει τα εξής: Τα μέτρα της κυβέρνησης για τον μήνα Φεβρουάριο είναι μειωμένα όσον αφορά τις επιδοτήσεις του Ιανουαρίου κι ακόμη περισσότερο μειωμένα σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2021, παρότι από μήνα σε μήνα οι λογαριασμοί συνεχώς αυξάνονται.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επιδότηση ύψους 65 ευρώ ανά μεγαβατώρα για επαγγελματικά, βιομηχανικά, κά τιμολόγια, ενώ για τα οικιακά επιδότηση 150 ευρώ ανά μεγαβατώρα για τις πρώτες 150 κιλοβατώρες και 110 ευρώ για τις επόμενες 150 κιλοβατώρες κατανάλωσης.

Η χρήση φυσικού αερίου επιδοτείται με 20 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα για τους επαγγελματίες καταναλωτές και τα νοικοκυριά.

Η επιδότηση αφορά μόνον ένα μέρος της μηνιαίας κατανάλωσης.

Ως συνέπεια, ακόμη κι αυτή η επιδότηση δεν προστατεύει πλήρως τους επαγγελματίες που καλούνται να μετακυλήσουν τις αυξήσεις στους καταναλωτές ή να περιορίσουν έτι περαιτέρω το εισόδημά τους, απορροφώντας οι ίδιοι τα νέα κόστη.

Έτσι όμως οδηγούνται στη φτωχοποίηση!

Παράλληλα, η αύξηση της τιμής της βενζίνης πιέζει πολλαπλώς επαγγελματίες και νοικοκυριά, διαμορφώνοντας ένα περιβάλλον αυξημένου κόστους.

Καλούμε την κυβέρνηση:

-Να μειώσει την έμμεση και άμεση φορολογία που βαραίνει τα καύσιμα. Η διαμόρφωσή τους ως ποσοστό επί της τιμής επιτρέπει την μείωση των φόρων ως ποσοστό χωρίς να θιγούν τα δημόσια έσοδα.

– Διεκδικούμε να τεθεί οροφή, αντί του όρου που αναφέρει η ανακοίνωση «ανεξαρτήτως μεγέθους, τζίρου και αριθμού εργαζομένων», ώστε να αξιοποιηθούν περισσότεροι πόροι στους πιο ευάλωτους επαγγελματίες και τις μικρές επιχειρήσεις.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr