H Telegraph αποθεώνει την Ελλάδα

0
95

Ένα διθυραμβικό άρθρο για την Ελλάδα και τις ομορφιές της, κάνει η βρετανική Telegraph, εξηγώντας γιατί είναι η πρώτη χώρα που αξίζει να επισκεφθεί κάποιος μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων σε όλο τον κόσμο και το άνοιγμα του τουρισμού.

Ο συντάκτης ταξιδιωτικών θεμάτων της Telegraph, Όλιβερ Σμιθ γράφει: «Βρισκόμαστε στο lockdown μόλις εδώ και 10 ημέρες, αλλά ήδη μοιάζει με 100.

Ίσως αυτό το συναίσθημα οφείλεται σε έναν αριθμό παραγόντων: την έλλειψη ηλιοφάνειας, το κρύο, το γεγονός ότι το έχουν περάσει ήδη δύο φορές και είμαστε πάλι στα ίδια.

Αλλά ίσως φταίει και το γεγονός ότι δεν υπάρχουν σχέδια ούτε για διακοπές (ούτε για ένα δείπνο ή μια έξοδο). Υπάρχει κάτι το πολύ ανησυχητικό στην θέα ενός άδειου ημερολογίου.

Θα επιτρέπονται τα ταξίδια στο εξωτερικό μέχρι τον Μάρτιο; Ή τον Απρίλιο; Οι εικασίες σας είναι το ίδιο αξιόπιστες όσο και η δικιά μου. Αλλά ήθελα να σκεφτώ πως μέχρι τον Μάιο – σε παρακαλώ Θεέ μου – θα έχουμε πάρει το πράσινο φως για να πετάξουμε μακριά. Και υπάρχει μία χώρα που θα ήθελα να επισκεφθώ πάνω από όλες τις άλλες.

Μετά από ένα μακρύ lockdown, εκατομμύρια θα ονειρευτούν μια μακρινή περιπέτεια. Μερικοί ίσως να κάνουν επιτέλους τις πολυτελείς διακοπές που σχεδιάζουν εδώ και χρόνια: διακοπές στην Καραϊβική, ένα αφρικανικό σαφάρι ή ένα δεκαπενθήμερο σε μια βίλα πάνω από το νερό στις Μαλδίβες.

Άλλοι θα θέλουν να επισκεφθούν κάτι νέο και γεμάτο προκλήσεις: Ίσως την Παταγονία ή πόλεις στον Δρόμο του Μεταξιού της Κεντρικής Ασίας. Όχι εγώ. Θα ψάχνω για κάτι οικείο και καθησυχαστικό, μια χώρα που ξέρω και αγαπώ, όπου οι ευτυχισμένες διακοπές αποτελούν εγγύηση.

Ο προορισμός των ονείρων μου είναι ένα μέρος όπου οι Βρετανοί είναι πάντα ευπρόσδεκτοι μες ανοιχτές αγκάλες, όπου ο ήλιος πάντα λάμπει και που δεν περιλαμβάνει μια μακράς διάρκειας πτήση.

Αυτό που επιζητώ είναι παρθένα νησιωτική ζωή, ανεπιτήδευτα φαγητά και καταλύματα, ήσυχες παραλίες, βόλτες μέσα σε καταπράσινους, ορεινούς χώρους και πλήρη απομάκρυνση από το άγχος της σύγχρονης ζωής.

Εάν τα 35 χρόνια ταξιδιών μου έχουν διδάξει κάτι, είναι ότι μια χώρα πάνω από όλες παρέχει πολλά από αυτά τα βασικά συστατικά: η Ελλάδα. Έχω επισκεφθεί 8 από τα νησιά της τα τελευταία χρόνια (με σειρά: Σκιάθος, Παξοί, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Λευκάδα, Σκόπελος, Μύκονος και Τήνος) και δεν είχα ποτέ κακή εμπειρία. Εντάξει, οι λάτρεις των selfies στην Μύκονο ήταν αρκετά φρικτοί, αλλά αυτή είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Επιπλέον, η Ελλάδα είναι μια χώρα που βασίζεται σημαντικά στον τουρισμό – θα χρειαστούν Βρετανούς τουρίστες, όπως ποτέ ξανά στο παρελθόν, μετά το δύσκολο 2020.

Αυτά λοιπόν είναι τα συστατικά για τέλειες διακοπές στα ελληνικά νησιά, με μερικές προτάσεις για το πού να πάτε. Ίσως, να έρθετε μαζί μου τον Σεπτέμβριο, όταν όλα αυτά θα έχουν περάσει.

Πηγή: tilegrafimanews.gr