Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ Μητσοτάκης σε Τσίπρα για ΕΡΤ: Μιλάτε εσείς με την ΕΡΤ της Ακριβοπούλου και του Καψώχα;

0
83

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ΕΡΤ.

«Ποιον κοροϊδεύετε; Σταματήστε πια την υποκρισία. Εσείς που είχατε την ΕΡΤ της Ακριβοπούλου και του Καψώχα, όργανο στυγνής κομματικής προπαγάνδας για το ζήτημα αυτό δεν έχετε καμία πολιτική νομιμοποίηση να ασκείτε κριτική σε αυτή την κυβέρνηση», τόνισε ο πρωθυπουργός, στη δευτερολογία του στη Βουλή, για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Ο Α. Τσίπρας στην ομιλία του είχε τονίσει ότι η ΕΡΤ είναι «εργαλείο μαύρης προπαγάνδας».

Είναι ενδιαφέρον, είπε ο κ.Μητσοτάκης, ότι την κριτική για τη δημόσια τηλεόραση και την κατηγορία ότι είναι κομματικό φερέφωνο την εκτοξεύετε εσείς. Εσείς. Ο τέως αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, δεν θα αναφερθώ σε ονόματα αλλά είναι λίγο-πολύ γνωστοί, είναι σήμερα γενικός συντονιστής σε όλα τα μέσα του ΣΥΡΙΖΑ, στην “Αυγή” και “Στο Κόκκινο”. Ο εντεταλμένος σύμβουλος στην ΕΡΤ είναι σήμερα βοηθός του προηγούμενου στον οποίο αναφέρθηκα, στην “Αυγή” και “Στο Κόκκινο”».

Μάλιστα σημείωσε ότι ο γενικός διευθυντής ενημέρωσης της ΕΡΤ επί ΣΥΡΙΖΑ είναι επικεφαλής της διαδικτυακής τηλεόρασης που ετοιμάζει η αξιωματική αντιπολίτευση και «ο συντονιστής ενημέρωσης της ΕΡΤ επί ημερών σας είναι σήμερα διευθυντής του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην ΕΡΤ. «Κατά γενική ομολογία, η δημόσια τηλεόραση τους τελευταίους 18 μήνες έχει βελτιώσει την εικόνα της. Είναι κάτι το οποίο αποτυπώνεται και σε μετρήσεις οι οποίες έχουν γίνει αλλά και στους δείκτες της ακροαματικότητας, οι οποίοι εξ όσων γνωρίζω είναι αντικειμενικοί. Γίνεται μία συστηματική προσπάθεια η δημόσια τηλεόραση να προσφέρει ποιοτικό περιεχόμενο. Και έχει κερδίσει με τις παραγωγές της πολλούς καινούργιους τηλεθεατές και θέλω να πιστεύω ότι και στο ζήτημα της ενημέρωσης αντιμετωπίζει την ευθύνη της ως δημόσια τηλεόραση με διαφορετικό τρόπο από ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν», ανέφερε.

Πηγή: tilegrafimanews.gr