Η Ελισάβετ επιστρέφει στα καθήκοντά της

0
67
η-ελισάβετ-επιστρέφει-στα-καθήκοντά-τ

Δημοσιεύματα υποστηρίζουν πως η Ελισάβετ ίσως καθίσει μόνη της στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου το Σάββατο

Ύστερα από τέσσερις ημέρες μετά τον θάνατο του συζύγου της, πρίγκιπα Φιλίππου η Βασίλισσα Ελισάβετ επιστρέφει στα καθήκοντά της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδα «Guardian», η πρώτη τελετή όπου παραβρέθηκε η σύζυγος του Δούκα του Εδιμβούργου ήταν στο παλάτι του Ουίνσδορ για την αποχώρηση του Γουίλιαμ Πιλ από την θέση του Λόρδου Τσάμπερλειν.

Πρόκειται για τον ανώτατο αξιωματικό της βασιλικής οικογένειας και πλέον υψηλόβαθμο μέλους του προσωπικού του παλατιού.

Το γραφείο του Λόρδου Τσάμπερλειν, όπως εξηγεί το επίμαχο δημοσίευμα, είναι αυτό που διοργανώνει τις βασιλικές τελετές και επιμελήθηκε επίσης τις λεπτομέρειες για την κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου, η οποία έχει πάρει την ονομασία «Operation Forth Bridge».

Μετά από 14 χρόνια στο αξίωμα αυτό, ο Γουίλιαμ Πιλ ανακοίνωσε πέρυσι ότι αποσύρεται, με τον αντικαταστάτη του, Άντριου Πάρκερ, πρώην επικεφαλής της ΜΙ5, να αναλαμβάνει μόλις μια εβδομάδα πριν τον θάνατο του συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ.

Την ίδια στιγμή, δημοσιεύματα υποστηρίζουν πως η βασίλισσα Ελισάβετ ίσως καθίσει μόνη της στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου το Σάββατο, επειδή κανόνες για τον κορωνοϊό που ισχύουν στη Βρετανία προβλέπουν ότι όσοι βρίσκονται σε κλειστούς χώρους, πρέπει να κρατάνε δύο μέτρα απόσταση από οποιονδήποτε δεν είναι μέλος του νοικοκυριού τους.

Στο παρεκκλήσι την ώρα της κηδείας θα επιτραπεί η παρουσία 30 ατόμων, που θα φορούν υποχρεωτικά μάσκα, ενώ θα απαγορεύεται να ψάλλουν.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους λόγω κορωνοϊού μόνο ένας «επαγγελματίας» μπορεί να ψάλλει σε κηδείες.

Στο μεταξύ, οι ένοπλες δυνάμεις της Βρετανίας συνεχίζουν τις προετοιμασίες για την κηδεία στην οποία θα συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες από το Πολεμικό Ναυτικό, τους πεζοναύτες, τον Στρατό Ξηράς και την Πολεμική Αεροπορία, ενώ η σορός του πρίγκιπα Φίλιππου θα μεταφερθεί με ένα ειδικά τροποποιημένο «Land Rover», το οποίο σχεδίασε ο ίδιος για την περίσταση.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr