Η Κατ. Σακελλαροπούλου τιμήθηκε με το Χρυσό Κλειδί της πόλης της Λισαβόνας, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Πορτογαλία

0
104
η-κατ-σακελλαροπούλου-τιμήθηκε-με-το-χ
Επίσκεψη της προέδρου της Δημοκρατίας Κατε΄ρινας Σακελλαροπούλου στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021.
(EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ)

Σακελλαροπούλου: Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής της στην Πορτογαλία, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετέβη χθες στο δημαρχείο της Λισσαβόνας, όπου της επιδόθηκε από τον δήμαρχο Carlos Moedas το Χρυσό Κλειδί της πόλης.

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Ίδρυμα Έρευνας κατά του Καρκίνου Champalimaud, όπου την υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της Πορτογαλικής Δημοκρατίας Marcelο Rebelo de Sousa και η επικεφαλής του Ιδρύματος Leonor Beleza. Η κ. Σακελλαροπούλου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του καινοτόμου κέντρου, συνομίλησε με ερευνητές και ενημερώθηκε για την επιστημονική έρευνα και τα σχετικά ερευνητικά προγράμματα.

Ακολούθησε συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας με την υπουργό Επικρατείας και Προεδρίας της πορτογαλικής κυβέρνησης Mariana Vieira da Silva στην πρωθυπουργική κατοικία και γεύμα εργασίας.

Αργότερα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο της Πορτογαλίας Marcelο Rebelo de Sousa και τον δήμαρχο Carlos Moedas, περιηγήθηκε με τραμ στο ιστορικό κέντρο της Λισαβόνας. Αμέσως μετά ξεναγήθηκε στη συλλογή «Távora Sequeira Pinto» στο Μουσείο της Ανατολής.

Η κ.α Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε ακόμη, μαζί με το δήμαρχο της Λισαβόνας, την περιοχή Chelas, η οποία αναμορφώθηκε τις τρεις τελευταίες δεκαετίες και προσφέρει κοινωνική στέγαση για τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα. Εκεί συνομίλησε με κατοίκους και ξεναγήθηκε στην κοινοτική βιβλιοθήκη Marvila.

Τέλος, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ισπανίας και Πορτογαλίας Βησσαρίωνα.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr