Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πατάξει την αθλητική βία

0
88
η-κυβέρνηση-είναι-αποφασισμένη-να-πατ

Αποφασισμένη να πατάξει την αθλητική βία είναι η Κυβέρνηση με τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων. Αυτό επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί.

Το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει από τη σύσκεψη είναι «μιλάμε λίγο και πράττουμε», καθώς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί να θεσπιστούν το συντομότερο δυνατό έμπρακτα μέτρα στην κατεύθυνση αυτή και να μην αναλωθεί η κυβέρνηση σε εξαγγελίες.

Σχετικά με τις επικρίσεις που εκτοξεύει η αντιπολίτευση, πηγές του Μαξίμου τονίζουν ότι η πολιτική βούληση της κυβέρνησης δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν.

Άλλωστε «τους συλλάβαμε όλους μέσα σε πέντε ημέρες», τονίζουν κυβερνητικές πηγές.

Στο περιθώριο της σύσκεψης συζητήθηκε και το θέμα των αλλαγών στο πιστοποιητικό εμβολιασμού καθώς από σήμερα 330.000 πολίτες που αμέλησαν να κάνουν την τρίτη δόση θεωρούνται ανεμβολίαστοι.

Όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας τα στοιχεία δείχνουν ότι τα κρούσματα είναι σε ύφεση, ιδιαίτερα στη νότια Ελλάδα, γεγονός που οφείλεται στο άτυπο lockdown, δηλαδή των περιορισμό στα σπίτια, που έφερε η κακοκαιρία «Ελπίδα». Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει μια μικρή αύξηση κρουσμάτων, αλλά η κατάσταση είναι πάνω – κάτω η ίδια.

Στο θέμα της εκλογολογίας, και στις φήμες ότι η Κυβέρνηση προτίθεται να αλλάξει ξανά τον εκλογικό νόμο, από το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύουν ότι οι επόμενες εκλογές «θα γίνουν με τον υφιστάμενο εκλογικό νόμο και θα κερδηθούν από τη Νέα Δημοκρατία».

Μεγαλύτερη αυστηροποίηση των λεσχών φιλάθλων – Θα κατατεθεί αθλητικό νομοσχέδιο τις επόμενες εβδομάδες

Σε σχέση με την οπαδική βία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η Αστυνομία κατάφερε να εξιχνιάσει άμεσα την αποτρόπαιη αυτή δολοφονία και να συλληφθούν οι 9 από τους 11.

Κάνοντας μία αναδρομή στις νομοθετικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει για την εξάλειψη της οπαδικής βίας, τόνισε ότι μπορούν να αξιοποιηθούν από βιντεοληπτικά υλικά όλες οι παράνομες πράξεις που τελούνται εντός και εκτός αθλητικών χώρων.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο Γιάννης Οικονόμου θύμισε ότι επανήλθε το ιδιώνυμο για εγκλήματα σε εκδηλώσεις αθλητικής βίας αλλά και ότι έχουν αυστηροποιηθεί οι ποινές.

Οι πρωτοβουλίες θα κινηθούν σε τρία επίπεδα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και εξήγησε:

Αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου για τους συνδέσμους αλλά και του ρόλου και των ευθυνών των ΠΑΕ.
Αναγκαίες προσαρμογές του Ποινικού Κώδικα και πιο αυστηροί έλεγχοι από την ΕΛΑΣ.
Όλα αυτά θα ενταχθούν στο αθλητικό νομοσχέδιο που θα έρθει στη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr