Η Μέρκελ αποχαιρετά την γερμανική καγκελαρία μετά από 16 χρόνια, με επίσκεψη στην Αθήνα

0
196
η-μέρκελ-αποχαιρετά-την-γερμανική-καγ

Την Αθήνα θα επισκεφθεί η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, στις 28 και 29 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Ουλρίκε Ντέμερ.

Η επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα θα γίνει μετά και από την πρόσκληση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η Ουλρίκε Ντέμερ είπε ότι η επίσκεψη της καγκελαρίου είναι «σημαντικό δείγμα της στενής -και σε πνεύμα εμπιστοσύνης- συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και στο ευρωπαϊκό πλαίσιο».

Παράλληλα, η εκπρόσωπος της γερμανικής Κυβέρνησης τόνισε ότι υπάρχουν πολλά θέματα κοινών συμφερόντων, όπως η αντιμετώπιση των προκλήσεων σχετικά με το Κλίμα, η Υγεία και η Μετανάστευση, στα οποία η Γερμανία και η Ελλάδα συνεργάζονται στενά.

Το πρόγραμμα της Μέρκελ

Η Άνγκελα Μέρκελ θα έχει την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου το βράδυ δείπνο με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο θα συναντηθεί και την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μαξίμου. Η κοινή συνέντευξη Τύπου έχει προγραμματιστεί για τις 12:30.

Κατά τη συνάντηση, θα συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις, θέματα ευρωπαϊκής και διεθνούς πολιτικής και η οικονομική συνεργασία, πρόσθεσε η Ουλρίκε Ντέμερ.

Η καγκελάριος θα γίνει δεκτή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την Παρασκευή, ενώ θα συναντήσει και νέους εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν το μεταναστευτικό θα περιλαμβάνεται στην ατζέντα των συναντήσεων, η Ουλρίκε Ντέμερ, αναφέρθηκε στις προχθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ σχετικά με την δευτερογενή μετανάστευση, τόνισε ωστόσο ότι δεν επιθυμεί να προκαταλάβει το περιεχόμενο των συνομιλιών.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr