Η πανδημία «πολιορκεί» την Αττική

0
39
η-πανδημία-πολιορκεί-την-αττική

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Αττική, η οποία σταθερά και παρά τις αρκετές εβδομάδες πολύ σκληρού lockdown συγκεντρώνει τα μισά κρούσματα της χώρας.

Μάλιστα, ακόμα πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός πως κάθε εβδομάδα ολοένα και περισσότερες περιοχές μπαίνουν στο «μάτι» του κοροναϊού, προκαλώντας «πονοκέφαλο» τόσο στο επιστημονικό, όσο και στο κυβερνητικό επιτελείο.

Εκτός λοιπόν από τον κέντρο της Αθήνας, το οποίο στην κυριολεξία «φλέγεται» τις τελευταίες εβδομάδες, στο «στόχαστρο» μπήκε και ο Πειραιάς, ο οποίος σύμφωνα με τους επιστήμονες της χώρας μας, συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό θετικότητας ολόκληρης της Ελλάδας.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Παρασκευής, η Βάνα Παπαευαγγέλου. «Ιδιαίτερη επιβάρυνση εμφανίζει ο Πειραιάς, ιδιαίτερα το κέντρο της πόλης, που εμφανίζει τον υψηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων στην επικράτεια. Τον υψηλότερο που έχει ποτέ καταγραφεί στη χώρα μας από την αρχή της πανδημίας και συνεχίζει να επιβαρύνεται» είπε.

Η κατανομή των 1.180 κρουσμάτων στο Λεκανοπέδιο

Συγκεκριμένα, ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών καταγράφει σήμερα 332 κρούσματα και πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ ακολουθεί ο Πειραιάς με 182 νέες μολύνσεις.

Από κοντά και ο Δυτικός Τομέας Αθηνών με 165 κρούσματα και ακολουθεί η Ανατολική Αττική με 141 νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις του φονικού ιού.

Νότιος Τομέας Αθηνών και Βόρειος Τομέας Αθηνών καταγράφουν 134 και 129 μολύνσεις αντίστοιχα.

Τέλος, Δυτική Αττική και νησιά του Αργοσαρωνικού καταγράφουν 67 και 30 κρούσματα αντίστοιχα.

Δείτε αναλυτικά την κατανομή:

Κεντρικός Τομέας Αθηνών 332
Πειραιάς 182
Δυτικός Τομέας Αθηνών 165
Ανατολική Αττική 141
Νότιος Τομέας Αθηνών 134
Βόρειος Τομέας Αθηνών 129
Δυτική Αττική 67
Νησιά του Αργοσαρωνικού 30

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr