Η Τουλουπάκη καλείται ως κατηγορούμενη για την σκευωρία της Novartis

0
65
η-τουλουπάκη-καλείται-ως-κατηγορούμε

Σε απολογία για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας σχετικά με την υπόθεσης της – καταγγελλόμενης- ενοχοποίησης πολιτικών αντιπάλων στην υπόθεση novartis, καλείται απο την ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου, η πρωην επικεφαλής της εισαγγελίας κατα της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Σε δήλωσή της η Ελένη Τουλουπάκη χαρακτηρίζει την κλήση της προς απολογία ως «τίτλο τιμής», κάνει λόγο για συνεχείς παρεμβάσεις πολιτικών στο ανώτατο επίπεδο και υπογραμμίζει «ενήργησα με γνώμονα την αλήθεια για το δημόσιο συμφέρον, δεν υπέκυψα σε πιέσεις, ανέδειξα και εγώ για την πατρίδα μου το σκάνδαλο, το οποίο κόστισε τόσο ακριβά στη χώρα μας, στην Ευρώπη και σε χιλιάδες ανθρώπους που στερήθηκαν το δικαίωμα πρόσβασης στην υγεία. Ειμαι πεπεισμένη για την δικαίωση άλλωστε η εντιμότητα και η ακεραιότητα είναι ιδιότητες αυθύπαρκτες δεν ετεροπροσδιορίζονται».

Η εισαγγελέας είναι μεταξύ των προσώπων που έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για την υπόθεση, καθώς κρίθηκε πως υπάρχουν ενδείξεις ότι ουσιαστικά συνήργησε με τον βασικό εμπλεκόμενο Δημ. Παπαγγελόπουλο, προκειμένου να στηθεί η αποκαλούμενη “σκευωρία” σε βάρος 10 πολιτικών προσώπων και να στραφεί εκεί η έρευνα και οχι στην ιατρική διάσταση του σκανδάλου και στην εμπλοκή γιατρών πoυ πριμοδοτούνταν απο την Novartis.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr