Η Τουρκάλα διερμηνέας της συνάντησης Ερντογάν – Μπάϊντεν που κέντρισε το ενδιαφέρον

0
40
η-τουρκάλα-διερμηνέας-της-συνάντησης

ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΕΑ: Αυτή είναι η νεαρή Τουρκάλα διερμηνέας της συνάντησης Ερντογάν – Μπάϊντεν που κέντρισε το ενδιαφέρον

Ειδήσεις: Η Φατμά Γκουλχάν Αμπουσαχάναμπ, μέλος της ειδικής ομάδας Διεθνών Σχέσεων της τουρκικής Προεδρίας, που σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ η οικογένειά της διατηρεί σχέσεις με τον πρόεδρο Ερντογάν και την τουρκική κυβέρνηση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το itilegrafima.gr

Η μητέρα της Μερβε Σαφα Καβακτσί, είναι μέλος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚP, διετέλεσε στο παρελθόν βουλευτής και πρέσβειρα της Τουρκίας στην Μαλαισία. Κατά καιρούς ασκεί κριτική στο κοσμικό χαρακτήρα της Τουρκίας και υποστηρίζει δημόσια το δικαίωμα των μουσουλμάνων γυναικών να φορούν μαντήλα στο κεφάλι (χιτζάμπ).

Η άλλη της κόρη, Μαριάμ, επίσης εργάζεται στο Προεδρικό Μέγαρο ως Σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν . Η αδελφή της Ραβζά Καβακτσί, είναι αναπληρωτής πρόεδρος της επιτροπής του AKP στην Κωνσταντινούπολη, ενώ η μικρότερη αδελφή της Ελίφ Καβακτσί, είναι σχεδιάστρια των ρούχων της Εμίν Ερντογάν, συζύγου του Τουρκου προέδρου.

Η νεαρή Φατμά Γκουλχάν Αμπουσαχάναμπ, που ανέλαβε τη διερμηνεία στη πρώτη συνάντηση και συζήτηση των προέδρων Τουρκίας και ΗΠΑ, όπου τέθηκαν σοβαρά θέματα που χωρίζουν τις δύο χώρες, δέχτηκε κριτική για το γεγονός πως δεν μετέφραζε απευθείας τα λεγόμενα του Αμερικανού προέδρου προς τον Τούρκο ομόλογό του και αντίστροφα αν και σπούδασε και εργάστηκε στις ΗΠΑ. «Κατά τη διερμηνεία σε μια τόσο σημαντική συνάντηση, απαιτείται εμπειρία και πλήρη επάρκεια», αναφέρουν με νόημα τουρκικά δημοσιεύματα.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr