Ιατροδικαστής για παιδιά στην Πάτρα: Δεν αποκλείεται η εγκληματική ενέργεια

0
59
ιατροδικαστής-για-παιδιά-στην-πάτρα-δ

Ιατροδικαστής για παιδιά στην Πάτρα: Δεν αποκλείεται η εγκληματική ενέργεια

Ειδήσεις: Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας από την Πάτρα, οπότε και θ’ αποκαλυφθεί η αιτία του ανεξήγητου μέχρι τώρα θανάτου της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Η γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων θα καθορίσει εν πολλοίς την πορεία των ερευνών, σε άμεση συνάρτηση και με τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, της Μαλένας και της Ίριδας. Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μίλησε στο Newbomb.gr για όλα αυτά που ακούγονται τις τελευταίες ώρες όσον αφορά τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Όπως είπε ο κ. Λέων για το πότε θα βγουν οι τοξικολογικές δεν είναι αρμόδιος να γνωρίζει αλλά «βάσει εμπειρίας μου, αναμένονται σε ώρες. Ο χρόνος έχει ωριμάσει και περιμένουμε τα αποτελέσματα».

Για το τι να περιμένουμε από την ιατροδικαστική, σημείωσε: «Από την ιατροδικαστική εξέταση περιμένουμε την πλήρη διερεύνηση του θανάτου, το αίτιο του θανάτου, τον μηχανισμό του θανάτου και το είδος του θανάτου. Όλα αυτά διερευνώνται και τα αποτελέσματα τα βγάζει ο ιατροδικαστής».

Είχε διαρρεύσει ότι υπάρχουν αλλοιώσεις στη μύτη του της Τζωρτζίνας; Ισχύει κάτι τέτοιο;

«Λέγοντας αλλοιώσεις στη μύτη είναι κάτι πολύ γενικό. Τι εννοούμε; Είναι εσωτερικές ή εξωτερικές αλλοιώσεις; Πρέπει να τελειώσουν οι εξετάσεις για να βγάλουμε σωστά συμπεράσματα», είπε και ανέφερε πως μόνο με ορισμένα στοιχεία δεν μπορούμε να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα. Ωστόσο όσον αφορά τις αλλοιώσεις στη μύτη της Τζωρτζίνας που ανέφερε πρόσφατο δημοσίευμα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ο κ. Λέων υποστήριξε: «Αυτές οι αλλοιώσεις φαίνονται και στην απλή νεκροτομή-νεκροψία και συνάδελφός μου, o κ. Μπουζιάνης, το διαψεύδει. Επειδή έχουμε έναν καρδιακό θάνατο δεν σημαίνει ότι εξετάζουμε μόνο την καρδιά, γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος και φυσικά εξετάζεται και η περιοχή της μύτης».

Υπάρχει περίπτωση να είναι εγκληματική ενέργεια;

«Πρέπει να περιμένουμε. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά μέχρι να ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική διερεύνηση του θανάτου. Αν προκύψει οτιδήποτε θα πρέπει να διερευνηθούν και οι θάνατοι των δύο μικρών κοριτσιών. Για τα άλλα δύο παιδιά δεν θα χρειαστεί να γίνει εκταφή, υπάρχουν τα στοιχεία για να επανεξεταστούν, καθώς και τα άλλα δύο παιδάκια έφυγαν πρόσφατα από τη ζωή».

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr