Ιερώνυμος: Πήραμε τα καλύτερα δυνατά μέτρα

0
143
ιερώνυμος-πήραμε-τα-καλύτερα-δυνατά-μ

Ιερώνυμος: Πήραμε τα καλύτερα δυνατά μέτρα

Ειδήσεις:  Με τηλεδιάσκεψη συζητούν τα μέλη της Ιεράς Συνόδου για τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα για τις εκκλησίες και τα οποία προβλέπουν την αρνητική επίδειξη rapid test για όποιον μη εμβολιασμένο πιστό θέλει να μπει σε ιερό ναό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προσερχόμενος στη Μονή Πετράκη και ερωτηθείς από την ΕΡΤ για το αν μπορούν να εφαρμοστούν τα μέτρα απάντησε «δεν ξέρω, εμείς πήραμε από την πλευρά τα μέτρα που είναι τα καλύτερα. Σήμερα θα ανταλλάξουμε απόψεις».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ η Ιερά Σύνοδος προσανατολίζεται στο να αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι δεν έχει τη δυνατότητα να επιβάλει τα μέτρα επικαλούμενη την ελεύθερη βούληση των πιστών για την προσέλευση στους ιερούς ναούς και σημειώνοντας την διακριτική ευχέρεια της πολιτείας για τη διεξαγωγή των ελέγχων.

Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση παραβάσεων των μέτρων τότε με πρόστιμα θα τιμωρούνται τόσο οι πιστοί όσο και ο υπεύθυνος της εκκλησίας ενώ σε περίπτωση που δεν υπάρχει υπεύθυνος στην εκκλησία, το πρόστιμο θα επιβάλλεται στον ιερέα.

Συγκεκριμένα σε εκκλησίες και χώρους λατρείας επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο στον κατά νόμο υπεύθυνο του χώρου λατρείας ή, απουσία αυτού, στον παριστάμενο θρησκευτικό λειτουργό ύψους 1.500 ευρώ και στον πιστό 300 ευρώ.

Η Ιερά Σύνοδος, με εγκύκλιό της στις 4 Νοεμβρίου, είχε καλέσει, ουσιαστικά, τους πιστούς να προσκομίζουν αρνητικό τεστ για τον κορονοϊό, επειδή όμως μέχρι τότε η κυβέρνηση είχε εξαιρέσει τις εκκλησίες από την υποχρεωτική διενέργεια rapid test. Δεν ήταν υποχρεωτικός, δηλαδή, ο εργαστηριακός έλεγχος των μη εμβολιασμένων πιστών για την είσοδό τους στις εκκλησίες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όμως, στο τηλεοπτικό του μήνυμα στους πολίτες την περασμένη Πέμπτη ανακοίνωσε την αυστηροποίηση του πλαισίου, τονίζοντας ότι, πλέον, όσοι πιστοί δεν έχουν εμβολιαστεί, θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό εργαστηριακό τεστ, όπως προβλέπει και η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr