Ικανοποίηση στο Μαξίμου για τις δημοσκοπήσεις

0
89

Θετικά είναι τα σημάδια για την πορεία της Κυβέρνησης μέσα σε μία δύσκολη και γεμάτη αναταράξεις περίοδο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελεί το ισχυρό χαρτί της Νέας Δημοκρατίας, έχοντας υψηλά ποσοστά δημοφιλίας, αλλά και θετικές γνώμες στους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων, γεγονός που του αφήνει ακόμη πολλά περιθώρια στο σχεδιασμό του για περαιτέρω διεύρυνση.

Στην αντίπερα όχθη, οι πολίτες δείχνουν σαφή δείγματα κούρασης από την πολύμηνη περιπέτεια της πανδημίας, ενώ έκδηλος είναι ο προβληματισμός και η αβεβαιότητα για το μέλλον.

Αν και ο ΣΥΡΙΖΑ ενάμιση χρόνο μετά τις Eθνικές Eκλογές παραμένει δημοσκοπικά στάσιμος με σαφή σημάδια εσωστρέφειας, απουσίας προγραμματικού λόγου και ανικανότητας να αλλάξει τη διαμορφούμενη κατάσταση, εντούτοις δεν χωρούν περιθώρια εφησυχασμού για το κυβερνητικό στρατόπεδο, καθώς οι πολίτες έχουν υψηλές προσδοκίες και ζητούν λύσεις σε μείζονα θέματα της καθημερινότητας, αλλά και προοπτική με περισσότερες ευκαιρίες στο άμεσο μέλλον και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Η Νέα Δημοκρατία παραμένει εξάλλου κυρίαρχη του πολιτικού σκηνικού, ενώ διαθέτει μία ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία που της επιτρέπει να προχωρήσει την πολιτική της και να υλοποιήσει βασικές προεκλογικές της δεσμεύσεις από εδώ και στο εξής χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος.

Οι πολίτες της έδωσαν ισχυρή λαϊκή νομιμοποίηση για να σπάσει αυγά, έχουν βάλει τον πήχη ψηλά και θα κρίνουν τις επιδόσεις του κυβερνητικού σχήματος με αυστηρότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι και τα αποτελέσματα του κυβερνητικού έργου θα επηρεάσουν τις τελικές αποφάσεις του Πρωθυπουργού, αν δηλαδή θα εξαντλήσει την τετραετία ή αν θα αιφνιδιάσει με πρόωρες Εκλογές εντός του έτους.

Πηγή: tilegrafimanews.gr