Ιωάννινα: Ματαιώθηκε ο αγιασμός των υδάτων – Αγιασμός σε φιαλίδια

0
184
ιωάννινα-ματαιώθηκε-ο-αγιασμός-των-υδ

Ιωάννινα: Ματαιώθηκε ο αγιασμός των υδάτων – Αγιασμός σε φιαλίδια

Ειδήσεις:  Την ημέρα των Θεοφανείων σε όλους τους κεντρικούς ναούς των Ιωαννίνων θα γίνουν τέσσερις Ακολουθίες και στους υπόλοιπους δύο προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πιστοί και να μην υπάρξει συνωστισμός

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Ματαιώθηκε η τελετή του αγιασμού των υδάτων στη λίμνη των Ιωαννίνων. Η επιδημιολογική κατάσταση στην περιοχή είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη και αυτός είναι ο βασικός λόγος που δεν επιτρέπει την τελετή καθώς θα προκαλούσε μεγάλο συνωστισμό.

Σύμφωνα με το epiruspost, την ημέρα των Θεοφανείων σε όλους τους κεντρικούς ναούς των Ιωαννίνων θα γίνουν τέσσερις Ακολουθίες και στους υπόλοιπους δύο προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πιστοί και να μην υπάρξει συνωστισμός.

Στο τέλος κάθε ακολουθίας οι πιστοί κατά την έξοδο μπορούν να λαμβάνουν το αντίδωρο αλλά και αγιασμό σε ειδικό φιαλίδιο, το οποίο θα έχουν ετοιμάσει οι ιερείς από την παραμονή της εορτής.

Οι πιστοί θα πρέπει να κλείνουν τηλεφωνικά θέσεις στους Ιερούς Ναούς για να αποφευχθεί ταλαιπωρία και συνωστισμός.

Όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο του Μητροπολίτη Ιωαννίνων «όλοι οι πιστοί που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα ασθενείας, κρυολόγημα, συνάχι, βήχα, πυρετό, αδιαθεσία, αδυναμία η βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή η αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα υγείας, να παραμείνουν στο σπίτι τους και να μη θέσουν σε κίνδυνο και δοκιμασία ούτε τον εαυτό τους ούτε τους συνανθρώπους τους, με σύνεση, πνεύμα υπευθυνότητας αλλά και θυσιαστικής αγάπης, που άλλωστε αποτελεί και την πεμπτουσία της ενανθρώπησης και της επί γης παρουσίας του Θεανθρώπου.

Παρακαλούνται επίσης όλοι οι πιστοί να ακολουθούν τις υποδείξεις των ιερέων, νεωκόρων και επιτρόπων για την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό. Όλοι οφείλουν να φέρουν μάσκα και να τηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις».

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr