Ίος: Έργα υποδομής με στόχο την βελτίωση του τουριστικού προϊόντος

0
169

Ίος: Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα έργα βελτίωσης των υποδομών στην Ίο, με στόχο την βελτίωση του τουριστικού προϊόντος.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, δημιουργούνται οι πρώτες προϋποθέσεις για τη μελλοντική κατασκευή και λειτουργία αερολιμένα στο νησί που θα είναι αποτέλεσμα σύμπραξης ιδιωτικού τομέα και δημοτικής αρχής.

Παράλληλα εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση για την προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων, που θα επιτρέπουν την αυτόνομη πρόσβαση ΑμεΑ στη θάλασσα, την παραλία και το λιμάνι της Ίου, ώστε να καταστούν προσβάσιμοι σημαντικοί θαλάσσιοι προορισμοί. Μάλιστα έγινε προμήθεια και εγκατάσταση τριών φορητών μονάδων αφαλάτωσης που θα δώσουν νέα ώθηση στο πάντα επίκαιρο θέμα της υδροδότησης, καθώς με την πλήρη λειτουργία τους το σύστημα θα τροφοδοτείται καθημερινά με τη σημαντική ποσότητα των 1.080 m3 νερού. Ένα εξίσου μακροχρόνιο πρόβλημα που λύνεται οριστικά είναι και το δίκτυο ύδρευσης πολλών περιοχών, με την ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου αγωγού ύδρευσης από την κεντρική δεξαμενή της Χώρας, απευθείας σε περιοχές που ήταν αναγκαίο, όπως τονίζεται.

«Οι παραπάνω πρωτοβουλίες σηματοδοτούν μία νέα δυναμική πορεία, ωστόσο ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς» δήλωσε ο δήμαρχος Ιητών Γκίκας Γκίκας.

ΚΑΧ

Πηγή: tilegrafimanews.gr