ΗΠΑ ΤΩΡΑ: Γεννήθηκε το πρώτο βρέφος με αντισώματα στον κορονοϊό – Είχε εμβολιαστεί η μητέρα του

0
60
ηπα-τωρα-γεννήθηκε-το-πρώτο-βρέφος-με-α

ΗΠΑ ΤΩΡΑ: Γεννήθηκε το πρώτο βρέφος με αντισώματα στον κορονοϊό – Είχε εμβολιαστεί η μητέρα του-Η μητέρα του βρέφους είναι υγειονομικός και το εμβόλιο της είχε χορηγηθεί τον Ιανουάριο, ενώ μετά από τρεις εβδομάδες έφερε στη ζωή ένα υγιέστατο κοριτσάκι

Όλες οι ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

NEWS -Στη Φλόριντα των ΗΠΑ, γεννήθηκε το πρώτο βρέφος με αντισώματα κατά του κορονοϊού. Στη μητέρα του χορηγήθηκε η πρώτη δόση του εμβολίου της Moderna κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης της.

Η μητέρα του βρέφους είναι υγειονομικός και το εμβόλιο της είχε χορηγηθεί τον Ιανουάριο, ενώ μετά από τρεις εβδομάδες έφερε στη ζωή ένα υγιέστατο κοριτσάκι, το οποίο όπως αποφάνθηκαν οι γιατροί μετά τις εξετάσεις που έκανε, βρέθηκε με αντισώματα IgG στο αίμα του.

Σύμφωνα με τον Guardian, oι γιατροί ανέφεραν ότι χάρη στα αντισώματα «υπάρχει πιθανότητα για προστασία και μείωση του κινδύνου λοίμωξης του μωρού μετά τον εμβολιασμό της μητέρας». Τόνισαν, ωστόσο, πως το θέμα χρειάζεται παραπάνω διερεύνηση για να διαπιστωθεί κατά πόσο όντως τα νεογέννητα έχουν και σε ποιο βαθμό προστασία έναντι του κορονοϊού. Όπως τόνισαν, σταδιακά θα γεννηθούν πολλές χιλιάδες μωρά από εμβολιασμένες κατά του κορονοϊού μητέρες και γι’ αυτό χρειάζονται μελέτες που θα εστιάσουν στο κατά πόσο μεταφέρονται αντισώματα από τη μητέρα στο μωρό της.

Πάντως, οι επιστήμονες έχουν αρχίσει να μαθαίνουν περισσότερα πράγματα αναφορικά με το πώς το εμβόλιο κατά του κορονοϊού επιδρά στις έγκυες και μερικές φαρμακευτικές εταιρείες, ήδη, έχουν αρχίσει να περιλαμβάνουν γυναίκες σε εγκυμοσύνη στις μελέτες των εμβολίων τους.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr