Ιταλία: Τα πρώτα αποτελέσματα από τα εκλογικά κέντρα

0
121

Τα exit polls επιβεβαιώνονται από τα τα πρώτα, επίσημα αποτελέσματα από τα εκλογικά κέντρα στην Ιταλία και την νίκη του κεντροδεξιού συνασπισμού που θα φέρει την Τζόρτζια Μελόνι στην πρωθυπουργία.

Στη βάση καταμετρημένων ψήφων, τα Αδέλφια της Ιταλίας της Μελόνι συγκεντρώνουν το 24,6%. Το Δημοκρατικό Κόμμα του Ενρίκε Λέτα βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 19,4%, και ακολουθεί το Κίνημα Πέντε Αστέρια με 16,5%.

Οι δύο μικρότεροι σύμμαχοι των Αδελφών είναι η Λέγκα, που περιορίζεται στο 8,5% και το Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στο 8%. Μαζί όμως με τα Αδέλφια και την άνετη διαφορά εδρών στη Βουλή και τη Γερουσία δίνουν ισχυρό προβάδισμα στην Κεντροδεξιά.

Η πρώτη προβολή βάσει πραγματικών ψήφων σε ότι αφορά την ιταλική γερουσία, σύμφωνα με το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Swg και το τηλεοπτικό δίκτυο La 7, είναι η εξής:

Συντηρητική συμμαχία 43,30%

Κεντροαριστερά 25,40%

Κίνημα Πέντε Αστέρων 17%

Ρέντσι- Καλέντα 7,90%

Όσον αφορά τα κόμματα των δυο βασικών συμμαχιών, η προβολή είναι η εξής:

Συντηρητικό Μέτωπο:

Αδέλφια της Ιταλίας 26%

Λέγκα 8,40%

Φόρτσα Ιτάλια 7,90%

Εμείς οι μετριοπαθείς 1%

Κεντροαριστερά:

Δημοκρατικό Κόμμα 18,1%

Οικολόγοι και Αριστερά 3,60%

Περισσότερη Ευρώπη 3,1%

Προσπάθεια Πολιτών 0,60%

Κατά τις πρώτες εκτιμήσεις, η Λέγκα και το Δημοκρατικό Κόμμα με βάση αυτή την πρώτη προβολή βάσει του 11% των ψήφων, καταγράφουν χαμηλότερα ποσοστά από ό,τι έδειξαν τα exit poll.

Αν η πτώση επιβεβαιωθεί, δεν αποκλείεται να ξεσπάσουν εσωκομματικές θύελλες τόσο στους Δημοκρατικούς, όσο και στη Λέγκα του Σαλβίνι.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr