Κ. Πιερρακάκης: “Διαμορφώνουμε τις συνθήκες ευκαιρίας, ώστε η Ελλάδα όχι μόνο να μπορεί να καλύψει την απόσταση αλλά και να πρωταγωνιστήσει”

0
147
κ-πιερρακάκης-διαμορφώνουμε-τις-συν

Πιερρακάκης: Για την Ενιαία Ψηφιακή Πύλη, το gov.gr, που άρχισε με 501 υπηρεσίες και έφτασαν σε μια διετία τις 1200 υπηρεσίες που εξυπηρετούν ψηφιακά τους πολίτες στις συναλλαγές τους με το Δημόσιο μίλησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Το πρώτο βήμα έγινε, θα έλεγα ότι είναι ένας βατήρας για το μετά. Δεν πρέπει να επαναπαυτούμε σε καμία περίπτωση» σημείωσε και εξήγησε ότι η ψηφιοποίηση κατηγοριοποιείται σε τέσσερις βασικούς τομείς: το κράτος (ψηφιακή παροχή των υπηρεσιών του κράτους), οι τηλεπικοινωνίες(υποδομές είτε ασύρματες είτε ενσύρματες), διείσδυση των ψηφιακών εργαλείων στις επιχειρήσεις και ψηφιακές δεξιότητες.

Ο κ. Πιερρακάκης έκανε λόγο για τον καταλυτικό ρόλο του Ταμείου Ανάκαμψης που θα χρηματοδοτήσει πολλά από τα μεγάλα έργα που περιλαμβάνονται στα 448 έργα της Βίβλου του Ψηφιακού Μετασχηματισμού. «Αυτήν τη στιγμή ορίζονται οι προδιαγραφές για να μπορέσουν γρήγορα να βγούνε οι διαγωνισμοί για να υπάρξει η σχετική απορρόφηση και πολλά από αυτά αφορούν τον χώρο της επιχειρηματικότητας». Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, πρέπει να γίνει και η μετάβαση στο μέλλον, αλλά και η κάλυψη κενών και εκκρεμοτήτων του παρελθόντος.

Τέλος, επεσήμανε ότι «έχουμε την εγχώρια τεχνογνωσία και την πίστη ότι αυτά τα πράγματα μπορούν επιτευχθούν. Η Ελλάδα όχι απλώς μπορεί να καλύψει την απόσταση, αλλά να πάει πολύ καλά σε αυτόν τον χώρα και να πρωταγωνιστήσει σε κάποιους υποτομείς και διεθνώς. Δουλειά μας είναι να αφαιρέσουμε τα εμπόδια, αλλά και να διαμορφώσουμε και τις συνθήκες της ευκαιρίας».

Κάτια Παπαδοπούλου

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr