“Καμπανάκι” από τον Παυλάκη: Δεν είναι πανδημία ανεμβολίαστων – Τι είπε για το ενδεχόμενο ενός καθολικού Lockdown

0
157
καμπανάκι-από-τον-παυλάκη-δεν-είναι

“Καμπανάκι” από τον Παυλάκη: Δεν είναι πανδημία ανεμβολίαστων – Τι είπε για το ενδεχόμενο ενός καθολικού Lockdown

Ειδήσεις:  Όπως είπε ο ιατρός – ερευνητής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, «έχουμε ρεκόρ κρουσμάτων και δυστυχώς θα έχουμε και ρεκόρ θανάτων».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Σύμφωνα με τον ίδιο, «πάμε καλύτερα σε σύγκριση με πέρυσι. Τώρα με τα κρούσματα που έχουμε θα έπρεπε να περιμένουμε 200-300 θανάτους αναλογικά με πέρυσι αν δεν υπήρχε το εμβόλιο. Το εμβόλιο έχει φρενάρει τους θανάτους».

Ο κ. Παυλάκης τόνισε ότι «η μετάλλαξη δεν παίζει και δεν παίζεται» και πρόσθεσε ότι «μόνο αν σταματήσουν οι ανθρώπινες επαφές θα ανακοπεί».

Σε ερώτηση γιατί όσοι έχουν εμβολιαστεί και με την τρίτη δόση να έρθουν αντιμέτωποι με ένα κλείσιμο εάν χρειαστεί, ο κ. Παυλάκης απάντησε «γιατί έτσι… Είναι αδήριτη αναγκαιότητα. Τα παράπονα στον ιό».

«Καταντάει αποπροσανατολιστικό και αντιπαραγωγικό όταν κοπανάμε συνέχεια ότι υπάρχει πανδημία ανεμβολίαστων. Αυτό είναι σφάλμα και καταντάει ψέμα. Μολύνονται και εμβολιασμένοι. Η πανδημία συντηρείται και από εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους» είπε ο κ. Παυλάκης και συνέχισε λέγοντας:

«Ζούμε σε ένα τσουνάμι. Αυξάνονται συνεχώς οι μολύνσεις και οι νεκροί».

«Η μετάλλαξη Δέλτα σταματά μόνο αν σταματήσει η ανθρώπινη επαφή. Ο ιός μεταδίδεται και στα σχολεία και στις εκκλησίες και στα Μέσα Μεταφοράς και στους χώρους εργασίας» υποστήριξε ο κ. Παυλάκης.

«Ο εμβολιασμός δεν μπορεί να «δουλέψει» από τη μια ημέρα στην άλλη, αλλά θα… δουλέψει για την άνοιξη» είπε ο ίδιος και πρόσθεσε:

«Δυστυχώς σχεδόν μέχρι τα Χριστούγεννα τα μοντέλα λένε ότι θα υπάρχει ίσως και ρεκόρ αριθμός θανάτων. Η ελπίδα η δική μου είναι ότι ένα σημαντικό ποσοστό της κοινωνίας να τηρήσει τα μέτρα, όπως έγινε και πέρυσι για να βγει ο χειμώνας, που επιπέδωσε το κύμα».

Όπως είπε οι εμβολιασμοί από μόνοι τους δεν αρκούν για να ανασχεθεί το πανδημικό κύμα, καθώς όπως είπε αν ο ιός αφεθεί να αλωνίζει, θα έρθει «τσουνάμι» και η Ελλάδα θα έχει 100 θανάτους την ημέρα.

Τι είπε ο Γιώργος Παυλάκης για τα μέτρα

Ο Γιώργος Παυλάκης προτείνει σοβαρά μέτρα που θα περιορίσουν τις επαφές των ανθρώπων.

Μεταξύ αυτών, όπως λέει, είναι να κλείσουν τα μπαρ και να σταματήσουν οι συναντήσεις.

Λέει «όχι» σε ρεβεγιόν παρά μόνο εάν όλοι είναι εμβολιασμένοι και υποβληθούν σε rapid test την ίδια ημέρα.

Το παράδειγμα της Σιγκαπούρης με τους εμβολιασμένους στο 93%
Ο γιατρός – ερευνητής, έφερε ως παράδειγμα τη Σιγκαπούρη, μια χώρα με εμβολιασμένο το 93% του πληθυσμού της.

Εξήγησε ότι λόγω του αυξημένου ποσοστού των εμβολιασμένων η Σιγκαπούρη προχώρησε σε χαλάρωση των μέτρων για πρώτη φορά και αντιμετωπίζει τώρα «τσουνάμι» μολύνσεων αντίστοιχο με της Ελλάδας. Η μετάλλαξη Δέλτα δεν χαμπαριάζει από εμβολιασμούς.

Το «αβαντάζ» της Σιγκαπούρης είναι ότι έχει πολύ λιγότερους νεκρούς από την Ελλάδα.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr