Καμπίνες κοροναϊού και στα πλοία

0
210
καμπίνες-κοροναϊού-και-στα-πλοία

Μετά τα περιστατικά σε Μύκονο, Πάρο και Αλόννησο, εξετάζονται μέτρα προκειμένου να διασφαλίζεται ότι όσοι βρίσκονται θετικοί στον κοροναϊό στις διακοπές τους σε κάποιο νησί, να μπορούν να απομονώνονται σε ξενοδοχεία καραντίνας ή να μεταφέρονται στα αστικά κέντρα σε καμπίνες κοροναϊού.

Καθώς ήδη υπάρχουν περιοριστικά μέτρα στη Μύκονο, και υπάρχει ανησυχία για επέκταση τους και σε άλλα νησιά με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, παρουσιάζεται μεγαλύτερη ανάγκη για διαθέσιμες κλίνες που μπορούν να φιλοξενήσουν για όσο χρειαστεί αυτούς που νοσούν από κοροναϊού.

Όπως μετέδωσε το Open αύριο Δευτέρα 19 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη για το συγκεκριμένο θέμα στην οποία αναμένεται να κατατεθούν προτάσεις για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Πολιτική Προστασία σκοπεύει να προτείνει:

να υπάρχει δυνατότητα επίταξης δωματίων, όχι μόνο δηλαδή να αυξηθούν τα ξενοδοχεία για καραντίνα στα νησιά, αλλά να μπορεί η Πολιτική Προστασία να επιτάξει δωμάτια.
να υπάρχουν στα πλοία συγκεκριμένες καμπίνες, οι οποίες να κρατούνται μόνο από άτομα που έχουν διαγνωστεί με κορονοϊό και πρέπει άμεσα να φύγουν από το νησί, όπου κάνουν διακοπές. Να χαρακτηριστούν δηλαδή ορισμένες καμπίνες ως «Covid». Σημειώνεται πως αυτή τη στιγμή εάν κάποιος διαγνωστεί με κορονοϊό σε νησί δεν μπορεί να φύγει από εκεί καθώς πρέπει να μείνει σε καραντίνα.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr