Καυτή ανακοίνωση από την Παγκρήτια τράπεζα : Η Τράπεζα της Ελλάδος ουδέποτε προέβαλε αντιρρήσεις στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

0
168

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά στην ΑΜΚ η Παγκρήτια τράπεζα με την συμμετοχή και των εργαζομένων της.

Κύριος στόχος της διοίκησης είναι η εξυγίανση και η δημιουργία ενός νέου τραπεζικού ομίλου ο οποίος θα ανταποκριθεί στις προκλήσεις του νέου τραπεζικού περιβάλλοντος.

Καυτή ανακοίνωση από την Παγκρήτια τράπεζα : Η Τράπεζα της Ελλάδος ουδέποτε προέβαλε αντιρρήσεις στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Τόσο ο έμπειρος τραπεζίτης κ Μιχάλης Σάλλας και το Διοικητικό συμβούλιο με τον κ Δημόπουλο όσο και ο διευθύνων σύμβουλος κ Αντώνης Βαρθολομαίος προχωρούν κανονικά τα επιχειρησιακά τους σχέδια.

Καυτή ανακοίνωση από την Παγκρήτια τράπεζα : Η Τράπεζα της Ελλάδος ουδέποτε προέβαλε αντιρρήσεις στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Καυτή ανακοίνωση από την Παγκρήτια τράπεζα : Η Τράπεζα της Ελλάδος ουδέποτε προέβαλε αντιρρήσεις στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Σε ανακοίνωση της η τράπεζα τονίζει σχετικα:

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το Ενημερωτικό Δελτίο για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Παγκρήτιας Τράπεζας και η Διοίκησή της προωθεί αποτελεσματικά την επιτυχή ολοκλήρωσή της.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η Παγκρήτια Τράπεζα προχωρεί στην υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου εξυγίανσης και επέκτασής της με συγχωνεύσεις και εξαγορές άλλων δικτύων, όπως είναι η Τράπεζα Χανίων και το δίκτυο στην Ελλάδα της HSBC.

Αυτή ακριβώς η στρατηγική ενδυνάμωσης της Παγκρήτιας Τράπεζας εξωθεί τους πολέμιους της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου σε δυσφημητικά και ανυπόστατα σχόλια.

Η Τράπεζα της Ελλάδος ουδέποτε προέβαλε αντιρρήσεις στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Παγκρήτιας Τράπεζας, αντιθέτως την αντιμετωπίζει απολύτως θετικά και παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον την πορεία υλοποίησής της, προσθέτει η ανακοίνωση.

Γι’ αυτούς τους λόγους το επενδυτικό κοινό δεν πρέπει να λαμβάνει υπόψη του ανυπόστατα και κακόβουλα δημοσιεύματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από μικρή μερίδα του ηλεκτρονικού τύπου και τα οποία εξυπηρετούν αθέμιτους σκοπούς.

Σε αυτό το πλαίσιο, καλούμε το επενδυτικό κοινό να ενημερώνεται για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από τις επίσημες ανακοινώσεις της Παγκρήτιας Τράπεζας και το εγκεκριμένο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Ενημερωτικό Δελτίο, καταλήγει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων
Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Σύλλογος Εργαζομένων της Παγκρήτιας με αφορμή την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας όπου αναφέρει τα εξής:

“Ο Σύλλογος Εργαζομένων της Παγκρήτιας Τράπεζας συμπλέοντας θετικά με την έναρξη της διαδικασίας Αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζάς μας, μια διαδικασία ιδιαιτέρως σημαντική και επιβεβλημένη για την συνέχιση της πορείας της Τράπεζάς καθώς και για την υλοποίηση των επενδυτικών και αναπτυξιακών μας στόχων θα δηλώσει και έμπρακτα την παρουσία του συμμετέχοντας σε αυτή.

Πέραν της συμμετοχής μας σαν Σωματείο στην ΑΜΚ και σαν εργαζόμενοι δηλώνουμε για μια ακόμη φορά ότι θα εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις προς την κατεύθυνση της επιτυχούς ολοκλήρωσής της, καλούμε τους επενδυτές να αξιολογήσουν την Τράπεζα, να λάβουν υπόψη όλα όσα μέχρι σήμερα έχουμε σαν Τράπεζα προσφέρει στην Τοπική μας Οικονομία, την τεκμηριωμένη αναπτυξιακή μας πορεία και σχεδιασμό, και να λάβουν μέρος στην ΑΜΚ επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά ότι η αυτή η Τράπεζα στήριξε αλλά και στηρίχθηκε από την Κρήτη και όχι μόνο.

Παράλληλα όμως με το κάλεσμα αυτό, θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς όλους ότι θα μας βρει απέναντι κάθε υποψία ακόμη παρεμπόδισης της πορείας της Τράπεζας.

Η ΑΜΚ που έλαβε όλες τις προβλεπόμενες εγκρίσεις και αποτέλεσε προϊόν σχεδίων που κατατέθηκαν, μελετήθηκαν, εξετάσθηκαν από τις αρμόδιες αρχές και προφανώς το ύψος της αύξησης και αυτό αξιολογήθηκε και κρίθηκε ικανό να καλύψει τις ανάγκες μας.

Ενόψει λοιπόν αυτής της σημαντικής περιόδου για την Τράπεζα μέχρι την ολοκλήρωση της αύξησης, μιας περιόδου που θα κρίνει και την πορεία των αναπτυξιακών μας σχεδίων και συνεπώς μεταξύ άλλων και των θέσεων εργασίας μας που για εμάς αποτελεί και θα αποτελέσει κόκκινη γραμμή, καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους στην ΑΜΚ, δηλαδή την Διοίκηση της Τράπεζας, τους Θεσμικούς Φορείς της Πολιτείας και τους Επενδυτές, να κινηθούν προς την κατεύθυνση αυτή και μόνο, αποφεύγοντας κάθε άλλη ενέργεια που πιθανόν να αποτελέσει εμπόδιο σε αυτό το εγχείρημα.

Η εμπειρία, οι συνθήκες αλλά και η σοβαρότητα αυτού του σημαντικού εγχειρήματος, δεν επιτρέπουν σε κανέναν να δημιουργεί συνθήκες αρνητικού κλίματος στην ΑΜΚ που έχει μόλις ξεκινήσει”.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr