Και ένα ευχάριστο μαντάτο! 4 πακέτα για αναδρομικά στις συντάξεις ΙΚΑ,ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΔΗΜΟΣΙΟ – BLACK FRIDAY 2021

0
345

NEWS: Τρία συν ένα νέα πακέτα αναδρομικών για περίπου 80.000 νέους και παλαιούς συνταξιούχους, καθώς και για κληρονόμους θανόντων συνταξιούχων μετά την 1η/10/2019 ετοιμάζει προς πληρωμή ο (e-ΕΦΚΑ) στο πλαίσιο τού εν εξελίξει επανυπολογισμού συντάξεων που έχουν χρόνο ασφάλισης πάνω από τα 30 έτη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Η πρώτη πληρωμή θα γίνει την προσεχή Πέμπτη 25 Νοεμβρίου και αφορά 12.043 δικαιούχους, εκ των οποίων 8.419 συνταξιούχους από 2017 ως 2019 που είχαν ή και συνεχίζουν να απασχολούνται μετά τη συνταξιοδότησή τους, 1.024 συνταξιούχους του ΝΑΤ(nat.gr) που έμειναν εκτός επανυπολογισμού παρότι βγήκαν μετά το 2016 και άλλους 2.600 κληρονόμους θανόντων συνταξιούχων.

Η δεύτερη πληρωμή αφορά περίπου 17.950 συνταξιούχους μετά το 2017-2018 που επίσης δεν περιελήφθησαν στον πρώτο επανυπολογισμό του περασμένου Ιουνίου-Ιουλίου και θα πάρουν αυξήσεις και αναδρομικά μεταξύ 10 και 15 Δεκεμβρίου.

Οι παραπάνω συντάξεις υπολογίστηκαν με το νόμο 4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου) και τώρα παίρνουν αυξήσεις γιατί επανυπολογίζονται με καλύτερα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου 4670/2020 (νόμος Βρούτση) από τα 30 έτη και άνω.

Οι συνταξιούχοι του ΝΑΤ(nat.gr) και με απασχόληση θα πάρουν αναδρομικά από τον επανυπολογισμό των συντάξεών τους και αυξήσεις που θα πιστωθούν στη σύνταξή τους από εδώ και πέρα. Οι 2.600 κληρονόμοι θα πάρουν μόνον τα αναδρομικά που προκύπτουν από τον επανυπολογισμό της σύνταξης των θανόντων συγγενών τους μετά την 1η/10/2019.

Τα ποσά που θα πιστωθούν έχουν αναδρομικές αυξήσεις ως και 25 μήνες (από Οκτώβριο 2019 ως και Νοέμβριο 2021) που φτάνουν στα 5.100 ευρώ.

Η τρίτη πληρωμή αναδρομικών και αυξήσεων από τον επανυπολογισμό συντάξεων αφορά περί τους 40.000 με 50.000 παλαιούς πριν τον Μάιο του 2016 συνταξιούχους με παράλληλη ασφάλιση και άλλες κατηγορίες οι συντάξεις των οποίων δεν είχαν επανυπολογιστεί ούτε με το νόμο Κατρούγκαλου, γιατί δεν υπήρχαν αξιόπιστα στοιχεία (αποδοχές, έτη, εισφορές κ.λπ.). Για την κατηγορία αυτή οι πληρωμές θα πρέπει να αναμένονται αρχές του 2022, Ιανουάριο-Μάρτιο.

Μετά τις τρεις παραπάνω κατηγορίες, παίρνουν σειρά για αναδρομικά και διορθώσεις συντάξεων οι νέοι συνταξιούχοι από 1ης/10/2019 με 30 και άνω έτη ασφάλισης, οι οποίοι είτε δεν πήραν ακόμη οριστική απόφαση (εκκρεμείς συντάξεις), οπότε θα έχουν αυξήσεις και αναδρομικά από τον επανυπολογισμό τής σύνταξής τους μόλις βγει η οριστική απόφαση, είτε πήραν απόφαση αλλά η σύνταξη δεν έχει επανυπολογιστεί για να περάσουν και οι αυξήσεις του νόμου Βρούτση.

Προτεραιότητα πάντως στον επανυπολογισμό για τους πιο νέους συνταξιούχους θα πρέπει να έχουν όσοι πήραν οριστικές συντάξεις με τις μειώσεις του νόμου Κατρούγκαλου, ενώ θα έπρεπε να έχουν στην τσέπη τους τις αυξήσεις του νόμου Βρούτση, ενώ όσοι λαμβάνουν προσωρινές θα έχουν απευθείας την αύξηση του νέου νόμου μόλις εκδοθεί η οριστική τους σύνταξη.

Η τεχνολογία έχει την «τιμητική» της και φέτος. Έχετε κάθε λόγο, λοιπόν, να εκμεταλλευτείτε τις προσφορές της Black Friday 2021, για να προμηθευτείτε ένα νέο smartphone, μερικά αναβαθμισμένα gaming εργαλεία, μία νέα οθόνη για τον υπολογιστή σας, ένα νέο laptop, ένα «δυνατό» desktop και έναν σύγχρονο εκτυπωτή.

Όλες αυτές οι συσκευές αποτελούν εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε το δικό σας, άνετο home office, να εργάζεστε απρόσκοπτα όποτε το θέλετε και όπου και αν βρίσκεστε και φυσικά, να απολαμβάνετε αναβαθμισμένες εμπειρίες ψυχαγωγίας στον χώρο σας.

Ποιες είναι όμως οι προσφορές που ξεχωρίζουν τώρα στις παραπάνω τεχνολογικές κατηγορίες; Για τους λάτρεις του gaming, η ετήσια συνδρομή με PS Plus με 39,99 ευρώ που μπορεί να συνδυαστεί με ασύρματο χειριστήριο DualSense ή ασύρματα ακουστικά Pulse 3D με όφελος 35 ευρώ, σίγουρα ξεχωρίζει. Οι gamers μπορούν να βρουν επίσης τώρα το HP Gaming Laptop Ryzen 5 μόνο με 729 ευρώ, αλλά και το laptop HP OMEN Ryzen 7 σε προσφορά.

Για εκείνους οι οποίοι επιθυμούν να επενδύσουν στην αναβάθμιση του προσωπικού τους smart office πάντως, τότε ένα εύχρηστο laptop είναι απαραίτητο, με το Laptop Asus με Windows 10 pro να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες προσφορές της Black Friday 2021 στη συγκεκριμένη κατηγορία, αφού μπορούμε να το βρούμε τώρα μόνο με 199 ευρώ. Όσο για αυτούς που θέλουν να φέρουν το γραφείο στο σπίτι τους, δύο από τις προσφορές της Black Friday 2021 που αξίζουν την προσοχή τους, είναι το Quest desktop -με δύο χρόνια εγγύηση- που μπορούν να βρουν μόλις στα 222 ευρώ, καθώς και το HP πολυμηχάνημα 3 σε 1 το οποίο βρίσκεται μέχρι τις 26 Νοεμβρίου σε προσφορά και συγκεκριμένα, στα 29 ευρώ.

Αφού εντοπίσατε τις πιο «δυνατές» προσφορές της Black Friday 2021 σε επίπεδο τεχνολογίας, σειρά έχει το να λάβετε υπόψη σας μερικά tips, που θα σας βοηθήσουν να κάνετε με μεγαλύτερη ασφάλεια και επιτυχία τις αγορές σας.

Έτσι, λοιπόν, πριν κάνετε την πρώτη σας αγορά, καλό είναι να υπολογίσετε το budget που θέλετε και μπορείτε να διαθέσετε συνολικά, ώστε να μην βγείτε εκτός προϋπολογισμού. Ακόμη πιο σημαντικό, είναι το να κάνετε τις online αγορές σας από καταστήματα και brand που εμπιστεύεστε, ώστε να είναι ακόμη πιο ασφαλές το αγοραστικό σας «ταξίδι».

Για παράδειγμα, σε επίπεδο τεχνολογίας και κορυφαίων Black Friday προσφορών, είναι γνωστό πως τα Public και η Media Markt, βρίσκονται στην κορυφή της λίστας και πρόκειται για προορισμούς που εμπιστευόμαστε όλοι διαχρονικά. Φέτος δε, φέρνουν τη μεγαλύτερη Black Friday που έγινε ποτέ!

Τέλος, μία ακόμη «έξυπνη» ιδέα για να είστε σίγουροι πως δεν θα χάσετε τις καλύτερες προσφορές της Black Friday 2021, είναι το να εγγραφείτε σήμερα κιόλας στα newsletter των καταστημάτων και των brand που σας ενδιαφέρουν. Έτσι, θα ενημερώνεστε άμεσα και πριν από τους άλλους για κάθε προσφορά, στην οποία ενδέχεται να θέλετε να επενδύσετε.

Το σίγουρο είναι πως αν λατρεύετε την τεχνολογία και το gaming και θέλετε να εκμεταλλευτείτε τις προσφορές της Black Friday 2021 για να αναβαθμίσετε τον τρόπο που εργάζεστε και διασκεδάζετε εντός, τότε στα Public και τη Media Markt θα βρείτε τώρα τις πιο χαμηλές τιμές, στις πιο «δυνατές» προϊοντικές κατηγορίες. Συντονιστείτε, λοιπόν, εγκαίρως και κάντε με άνεση και ασφάλεια τις αγορές σας.

Διότι τα Public και η Media Markt, φέρνουν φέτος τη μεγαλύτερη Black Friday που έγινε ποτέ

Και ένα ευχάριστο μαντάτο! 4 πακέτα για αναδρομικά στις συντάξεις ΙΚΑ,ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΔΗΜΟΣΙΟ – BLACK FRIDAY 2021 – Τι να προσέξετε

Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

-Να κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Επίσης, να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν, βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα.

-Να οριοθετήσουν τις ανάγκες τους και να προγραμματίσουν με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό, αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες.

-Να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς.

-Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης). Προσοχή! Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι’ αυτό εάν μετανιώσετε, δεν έχετε τη δυνατότητα αλλαγής.

Ποιοι θα πάρουν αύξηση 250 ευρώ αναδρομικά στις συντάξεις Δημοσίου, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ – ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Καθαρά ποσά με έτη και μισθό – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ 2021 ΙΚΑ, ΕΦΚΑ – ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Μία πρόγευση από το BLACK FRIDAY 2021 στην Αθήνα: ΠΛΑΙΣΙΟ, PUBLIC, ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, ΓΕΡΜΑΝΟΣ – ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Πηγή: tilegrafimanews.gr